En tanınan ve sevilen 8 belediye başkanı

81 ilin hem kentsel, hem de kırsal kesimlerinden seçmen nüfusunu temsil eden bin 500 kişiye Türkiye'nin 'en tanınan' ve 'en beğenilen' belediye başkanları soruldu.

En tanınan ve sevilen 8 belediye başkanı
Konsensus Araştırma şirketinin her ay periyodik olarak HABERTÜRK için yaptığı ‘’Türkiye Gündemi-Eylül 2011’ başlıklı araştırmanın sonuçları yayınlanmaya devam ediyor. 10-22 Eylül tarihleri arasında 81 ilin hem kentsel, hem de kırsal kesimlerinden seçmen nüfusunu temsil etme yeteneğine sahip, 18 yaş üstü 737’si erkek, 763’ü kadın, toplam 1500 kişiyle telefon anketi yöntemiyle görüşülerek yapılan araştırmada halka Türkiye’nin en çok tanınan ve en beğenilen belediye başkanları da soruldu.

8’er kişilik listede Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün büyükşehir belediye başkanlarını geri bırakması dikkat çekerken Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın da tek AK Parti’li ilçe belediye başkanı olarak hem tanınan hem de beğenilen başkanlar listesine girmesi dikkat çekti.

EN TANINAN BAŞKANLAR

En tanınan belediye başkanlarının listesi şöyle: Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara.

Aynı araştırmada bir de Türkiye’nin en sevilen belediye başkanları sorgulandı. 8 kişilik listeye, tanınan başkanlar sıralamasından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın giremezken, Mustafa Sarıgül ve Mustafa Kara’nın dışında ilçe belediye başkanı olarak Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz de sevilen başkanlar arasında yer aldı.

EN SEVİLEN BAŞKANLAR

Liste şöyle: Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara.