Samsun Büyükşehir Belediyesi, Depremzedelere Sıcak Yemek Dağıtıyor

Van`da depreminin yaralarının kısa sürede sarılması için bölgeye yönelik yardımlar devam ederken, yerel yönetimler de acil ihtiyaçları gidermek için seferber oldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Depremzedelere Sıcak Yemek Dağıtıyor
Depremin hemen ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi, ildeki bir yemek fabrikası ile anlaşarak, her gün bin kişiye sıcak yemek dağıtmaya başladı. Ayrıca ısınmaya yönelik bir kamyon katalitik, odun ve kömür sobası gönderen belediye, giyecek yardımlarını da yola çıkarmaya hazırlanıyor.
Türkiye`yi yasa boğan Erciş merkezli 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından Türk halkı, yardımlarıyla Van halkına umut olmaya devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, hayır kuruluşları ve yerel yönetimlerin de seferber olduğu yardımlar, kamyon ve TIR`larla bölgeye ulaştırılarak halka dağıtılıyor.
Van depremini Gaziantep Havaalanı`na indikten sonra öğrenen Samsun Büyükşehir Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, telefon trafiğinin ardından yardım noktasında hemen harekete geçti. Bir dönem Van`da Karayolları Bölge Müdürlüğü de yapan Başkan Yılmaz, büyükşehir belediye başkanları ile hızla organize olup ne yapacaklarını kararlaştırdıklarını kaydetti.
Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifa ve geride kalanlara sabırlar dileyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Erciş`te meydana gelen büyük semai afeti, büyük bir dram ve acıyla öğrendik. Olay sırasında biz de uçaktaydık. Gaziantep Havaalanı`na iner inmez olayı duyduk. Hemen organize olup arkadaşlarımızı telefonlarla aradık. Ne yapabiliriz diye. Dostlarımızın sağ salim olduklarını öğrenince yapabileceklerimizi konuşmaya başladık. Onu takip eden zaman içinde Van`da günde bin yemek çıkaracak olan bir yemekhane ile anlaştık. Orada her gün bin kişiye yemek çıkaracak mutfağın harcamalarını depremzede kardeşlerimize yardım kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. Ayrıca bir kamyon katalitik soba ve bulabildiğimiz ölçekte odun ve kömür sobasını hazırladık. Onları da yola çıkardık." dedi.
Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar telefonla görüştüğünü ifade eden Başkan Yılmaz, "Kendisi orada Kriz Masası`nı koordine ediyor. Van, Samsun`a göre bin 700 metre daha yüksekte olduğu için hava çok soğuk. Allah`ım onlara kolaylık versin. Bu nedenle biz de giysi göndereceğiz. Devletimiz bütün imkânları ile orada. Tahmin ediyorum Sayın Başbakanımız cumartesi günü yine oraya gidecek. Dün partimizin genel merkezinde yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız Hüseyin Tanrıverdi başkanlığında büyükşehir belediyeleri olarak toplandık. Van`ı konuştuk. Sayın Başbakanımızla birlikte bir program olursa biz de Van`a gideceğiz. Fiziken ve ruhen bütün benliğimizde oradaki kardeşlerimize yardımcı olmak istiyoruz. Yaşanan dramlar yüreğimizi dağladı ama bu afetler Allah`tan gelen şeyler. Bunların tekrarlanmaması için dua etmemiz ve kalanlara da sabır dilemiz lazım." şeklinde konuştu.
Yardım dağıtımında yaşanan aksaklıkların normale döndüğünü dile getiren Yılmaz, "Başlangıçta ufak tefek hatalar oldu ama normale döndüğüne inanıyorum. Çadır konusunda bir güçlük oldu. Bunun da nedeni şu; evi yıkılmamış ama çatlak olan insanlar, evine inip çıkıp mallarını korumak için kurulan çadır kentlerde değil de evlerinin yakınında çadır kurmak istemesinden kaynaklandı. Bu da tabi isteyenin istediği yere çadır kurmasına neden oldu. Gerçek ihtiyaç sahipleri de dolayısıyla çadırlara ulaşamadı. Yaz ayı olsaydı bu kadar sıkıntı çekilmezdi." açıklamasını yaptı.