Midyatlılar Depremzedelere 10 Kamyon Yardım Malzemesi Gönderdi

Mardin’in Midyat Belediyesi Van’da meydana gelen depremde zarar gören depremzedeler için yardım seferberliği başlattı.

Midyatlılar Depremzedelere 10 Kamyon Yardım Malzemesi Gönderdi
Belediye Başkan Şehmus Nasıroğlu yardım malzemeleriyle birlikte Van`a doğru yola çıktı.

Midyatlılar depremzedelere yardım ulaştırmak için seferber oldu. İlçede faaliyette olan birçok sivil toplum kuruluşu yardım toplamak için çaba harcarken, okullarda ve camilerde de yardım hareketliliği yaşandı. Yardım seferberliğine Midyat Belediyesi de katıldı. Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun talimatıyla kriz masaları kuruldu. Hayırsever vatandaşlar oluşturulan yardım noktalarına malzeme yağdırırken, Midyat Belediyesi de atölyelerinde konteynır hazırlamak için harekete geçti. 4 adet konteynırı hazır duruma getiren belediye ekipleri daha sonra toplanan malzemeleri kamyonlara yükledi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, “Büyük ders çıkarmamız gereken bir olay. Dün Vanlı kardeşlerimiz zor duruma düştü, yarın kimlerin zor durumda olacağı belli değil. Ama en büyük gerçek ülkemiz dört bir yandan yardım için çaba göstermesi. İşte Türk milletinin en büyük özelliği bu. Allah bu birlikteliğimi güçlendirip daim eylesin.” dedi.
Midyatlıların da yardım için gösterdiği çabadan dolayı takdir ettiğini vurgulayan Nasıroğlu, “Toplanan malzemeleri depremzede kardeşlerimize ulaştırmak için yola çıkacağız. Teknik personelimiz ve araçlarımızla yardımları gerekli yerlere ulaştıracağız. Allah ülkemize benzer acılar yaşatmasın ve yardımda bulunan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Yardım malzemeleri arasında 4 konteynır, 2 taziye çadırı, katalitik soba, battaniye, yorgan, kuru ve sulu gıda ürünleri, çocuk bez ve mamaları, yorgan, yastık gibi malzemeler bulunuyor.

Başkan Nasıroğlu başkanlığında yola çıkan ekipte başkan yardımcısı M. Tevfik Baysal, 10 kişilik teknik personel, 1 vinç ve malzemeleri indirmeleri için 10 işçi bulunuyor.