Midyat Belediyesinden Depremzedelere 10 Kamyon Yardım

Mardin`in Midyat İlçesi Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan yardım seferberliği kapsamında toplanan yardım malzemeleri, 10 kamyonla Van`a gönderildi.

Midyat Belediyesinden Depremzedelere 10 Kamyon Yardım
Yardım malzemelerinin yüklendiği kamyon konvoyuyla birlikte Van`a hareket eden Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, bu felaketten büyük bir ders çıkarılması gerektiğini söyledi. Nasıroğlu, "Dün Vanlı kardeşlerimiz zor duruma düştü, yarın kimlerin zor durumda olacağı belli değil. Ama en büyük gerçek, ülkemiz dört bir yandan yardım için seferberlik başlattı. İşte Türk milletinin en büyük özelliği bu. Allah, bu birlikteliğimizi güçlendirip daim eylesin. Toplanan malzemeleri depremzede kardeşlerimizeulaştırmak için yola çıkacağız. Teknik personelimiz ve araçlarımızla yardımları gerekli yerlere ulaştıracağız. Allah ülkemize benzer acılar yaşatmasın ve yardımda bulunan herkesten razı olsun" dedi

Van`a götürülen yardım malzemeleri arasında 4 adet konteynır, 2 adet taziye çadırı, katalitik soba, battaniye, yorgan, kuru ve sulu gıda ürünleri, çocuk bez ve mamaları, yorgan, yastık gibi malzemeler bulunduğu belirtildi. Başkan Nasıroğlu başkanlığında yola çıkan ekipte Belediye Başkan Yardımcısı M. Tevfik Baysal, 10 kişilik teknik personel ve malzemeleri indirmeleri için 10 işçi bulunuyor.
Kaynak: İHA