Mahkeme Kararı İle Köy Yolunu Trafiğe Kapattı

Erzincan`da her gün yüzlerce aracın geçtiği turistik bir bölge olan Işıkpınar köy yolu, mahkeme kararıyla trafiğe kapatıldı.

Mahkeme Kararı İle Köy Yolunu Trafiğe Kapattı
İl Özel İdaresi tarafından 10 yıl önce 59. Topçu Er Eğitim Tugayı önünden geçen yolun kapatılmasının ardından Demirkent beldesi içerisinden geçen yol, Işıkpınar köyüne kadar asfaltlanarak ulaşıma açıldı. Ancak yolun geçtiği güzergahın 3. kilometresinde 2.5 dönümlük çok hisseli şahıs arazisinde kamulaştırma yapılmadı. Arazilerinden yol geçtiğini öğrenen vatandaşlar, İl Özel İdaresi ile anlaşma yoluna gitse de bir sonuç alınamadı. Bunun üzerine arazi sahipleri, 2 yıl önce Asliye Hukuk Mahkemesi`ne"müdahalenin meni" davası açarak, arazilerinden geçen yolun kapanmasını istediler. Açılan dava mayıs ayında arazi sahipleri lehine sonuçlandı ve Yargıtay verilen kararı onadı. Karanın ardından çok hisseli arazi sahiplerinin Avukatı Bahadır Pir, İcra Müdürlüğü, Harika Kadastro Müdürlüğü yetkilileri ve polisler, Erzincan`a yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Işıkpınar köyüne ulaşımı sağlayan yolu araç trafiğine kapatmak için çalışma yaptı. Yol, dökülen molozlar ile tamamen araç trafiğine kapatıldı. Olaydanhabersiz olan köylüler ise, karşılaştıkları manzara karşısında şaşkına döndü

Avukat Bahadır Pir, davanın 2 yıl önce açıldığını ve yetkililerle görüşmeler yapılsa da bir sonuç çıkmadığını söyleyerek, dava sonucunun Yargıtay tarafından onandığını ve mahkeme kararını yerine getirdiklerini ifade etti. Vatandaşlar ise, yolun bir an evvel araç trafiğine açılması için yetkililerin çözüm bulmasını istediler.
Kaynak: İHA