Abd Elçisinin Kasım`da Suriye’ye Dönmesini Umuyor

Amerikan yönetimi, tehditlerden dolayı çektiği Suriye’deki büyükelçisinin Kasım ayında Şam’a dönmesini umuyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Şam büyükelçileri Robert Ford’un 24 Kasım’daki Şükran Günü için bir hindi aldığını ve bunu elçilik çalışanlarıyla paylaşmayı planladığını söyledi. Nuland, Ford’a yönelik tehditlerden dolayı Al-Baas ve Al-Savra gazetelerini suçladığı açıklamasında “Suriye halkının görüşlerini yakından takip etmek ve Beşşar Esed’i ikna etmek için Şam’la diplomatik ilişkilerimizi kesmek istemiyoruz.” dedi.

Ford’un hayatı tehlikede olduğu için ve özellikle Suriye basının tehditlerinden dolayı son anda geri çağrıldığını belirten Victoria Nuland, özellikle Suriye rejimine yakınlığı ile bilenen “Al-Baas” ve “Al-Sevra” gazetelerinin elçiyi hedef gösterdiğini ifade etti.

Victoria Nuland ayrıca elçinin dönüşü konusunda “Şam büyükelçimiz Robert Ford’un güvenliğinin tehdit altında olmasından dolayı geri çağrılmıştı. Ancak elçimizin önümüzdeki Kasım ayında Şam’a geri gideceğini umuyorum” dedi. Nuland, ABD’nin Şam büyükelçisi Robert Ford’un bir hindi satın aldığını ve Şükran Bayramını Şam’da elçilik çalışanlarıyla kutlayacağını umduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, şahsına yapılan tehditlerden dolayı geçen Cumartesi Robert Ford’u Washington’a geri çağırmıştı. Buna karşılık, Şam yönetimi de Washington büyükelçisini geri çekmişti.