`midyat’a Da Bekleriz` Projesine Katılan Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Mardin`in Midyat ilçesinde genç istihdamını destekleme programı kapsamında Avrupa Birliği (AB) ve Midyat Belediyesi ortaklığında sürdürülen `Midyat`a da Bekleriz` projesi kapsamında açılan turizm kursuna katılan kursiyerler törenle sertifikalarını aldı.

`midyat’a Da Bekleriz` Projesine Katılan Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Grand Estel Otel`de düzenlenen törene, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Garnizon Komutanı Albay Saim Bağcı, Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül, Proje Direktörü Tevfik Baysal, Proje Koordinatörü Neşe Nur Kızılbulut, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler hazır bulundu.

Turizm sektöründe istihdamın artırılması ve kalifiye elaman ihtiyacının giderilmesi amacıyla 3 ay devam eden kursta başarılı 30 öğrenci sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Proje Direktörü Ve Belediye Başkan Yardımcısı M. Tevfik Baysal, “Bu proje ile kursiyerler turizm alanlarında iş bulma kolaylığı yaşayacaktır. İşsizliğin önlenmesi ve kalkınmanın sağlanması adına bu tür projeler önem arz etmektedir. Projemiz sayesinde pratik becerilerle donanımlı gençler yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Projenin amacına ulaştığını belirten Proje Koordinatörü Neşe Nur Kızılbulut ise “Bu işi yapmış olmaktan dolayı mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkür eder ve kursta başarılı olan öğrencileri kutlarım.” diye konuştu.

Tören, kursiyerlere sertifika verilmesiyle son buldu.