PKK'nın üst düzey sözde komutanları öldürüldü!

PKK, TSK'nın 10 Ekim'de gerçekleştirdiği hava saldırısında sözde komutanlarının öldüğünü duyurdu.

PKK'nın üst düzey sözde komutanları öldürüldü!
PKK terör örgütü kendisine yakın bir internet sitesinden yaptığı açıklamada, TSK'nın 10 Ekim'de gerçekleştirdiği hava saldırısında sözde komutanlarının öldüğünü duyurdu.

Hakkari Çukurca'da gerçekleşen kanlı terör eyleminin ardından başlatılan hava destekli kara operasyonları sürerken, terör örgütünün, TSK'nın 10 Ekim'de gerçekleştirdiği hava operasyonunda ağır bir darbe yediği kendi açıklamasıyla ortaya çıktı.

Örgüt kendisine yakın bir internet sitesinden yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 10 Ekim tarihinde yaptığı ve Kuzey Irak'taki Hakurk ve Hinere kamplarını hedef alan hava harekatında örgütün sözde Hakkari sorumlusu "Alişer Koçgiri" kod adlı Yücel Halis, sözde komutanlar "Cudi" kod adlı Rüstem Osman, "Çiçek Kıçi" kod adlı Guhar Çekirge ve 7 elebaşısının öldürüldüğünü açıkladı.

Örgüt açıklamasında, Hakkari Çukurca'ya yapılan saldırının da ölen sözde komutanları için yapıldığını duyurdu.

PKK'nın öldürülen sözde komutanlarının, 21 Ekim 2007 gerçekleştirilen ve 13 askerimizin şehit olmasıyla sonuçlanan Dağlıca'daki terör eyleminin de ardında olduğu biliniyor.

10 Ekim'de gerçekleşen bu hava operasyonu TSK'nın, PKK'nın üst kadrosu üzerinde en net sonuç aldığı operasyon oldu.

Son dönemde gerçekleştirilen hava operasyonlarında PKK'ya ağır darbeler vurulduğu medyada da yer almıştı. Birçok terör uzmanına göre, TSK son operasyonlarda mağaraları delen bombalar kullanmaya başladı ve bu terör örgütüne ağır darbeler vurdu.