İznik’te Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Bursa’nın İznik ilçesinde 25 sivil toplum örgütünün üyeleri, şehitleri anma töreni düzenledi.

İznik’te Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Bitlis ve Hakkari Çukurca’da meydana gelen saldırılarda şehit düşen asker ve polisler için ilçe merkezinde kılanan namaza katılan binlerce kişi gözyaşı döktü.
Eski Hükümet Konağı Meydanı`nda Türk bayrağına sarılı 30 temsili naaşı omuzlara alan vatandaşlar tekbirler eşliğinde ilçe şehitliğine giderek Mevlid-i Şerif okudu. Teröre lanet sloganlarının atıldığı tören alanında kaymakam Nurettin Kakillioğlu, belediye başkan yardımcısı Kenan Zengin, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Gök, Emniyet Müdürü Muzaffer Baş, İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı ve sivil toplum örgütleri hazır bulundu. Binlerce İznikli vatandaşın doldurduğu meydanda okunan bildiride şu ifadelere yer verildi: "Huzur, kardeşlik ve güvenliğimizi tehdit edenler bilmelidirler ki, bu asil milletin sahip olduğu kardeşlik ruhu ve iradesi, onların emellerini kesinlikle boşa çıkaracaktır. İznik’ten bütün dünyaya haykırmak istiyoruz. Güvenlik güçlerine kurşun sıkanlara, teröriste kardeşim diyenlere, dost kılığındaki düşmanlara, Türk milleti ve onun evlatlarını arkadan vurmaya çalışan işbirlikçilere, insanlıktan nasibini almamış PKK terör örgütüne silah ve mermi temin edenlere ve bütün terör destekçilerine, şakşakçılarına lanet olsun. Dost ve düşman bilsinler ki, dökülen kanlar asla yerde kalmayacaktır. Kahraman ordumuz ve onun arkasında dimdik duran milletimiz, dökülen her damla kanın bedelini ödetecektir."
İlçe Müftüsü Bardakçı’da şunları kaydetti: "Müslüman Türk askeri veya polisi Allah’a inanmış bir insan, güvenlik içerisinde yaşayalım diye sınırlarda, sokaklarda, okullarda, tarlada, bağda bahçede çalışalım, camide rahat namaz kılalım diyerek huzur içinde yaşamamız için zemin hazırlayan Allah’a inanan peygamberimizi anan Mehmetçik ve polisimiz bizim için şehit oldular. Onları, bu birkaç gün değil her gün unutmamalıyız. Terörü ortadan kaldırmak için, asker olan, polis olan, öğretmen olan, öğrenci olan, ev hanımı olan her kes şuurlu olmalıdır."
Bardakçı ardından 30 şahidin makam tabutu önünde binlerce İznikli ile birlikte saf tutarak gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Gençlerin omuzlarına aldıkları Türk bayrağına sarılı tabutlar, tekbirler eşliğinde ilçe şehir mezarlığındaki şehitliğe kortej eşliğinde götürüldü.Çoğu vatandaşın gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü. İznik Emniyet Müdürlüğü`nün yoğun güvenlik önlemi aldığı tören alanında Orhangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı takviye ekipler de görev aldı.