Başkan Altuğ: Şereflikoçhisar Tuz Ticaretinin Merkezi Haline Gelecek

Ağustos ayı içerisinde ihalesi yapılan ve altyapı çalışmalarına başlanan 10 yeni tuzlanın Şereflikoçhisar ekonomisine katkısı tartışılıyor.

Başkan Altuğ: Şereflikoçhisar Tuz Ticaretinin Merkezi Haline Gelecek
Ankara’nın Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, yeni tuzlalarla birlikte ilçeyi tuz ticaretinin merkezi haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.


Son 10 yıl içerisinde ilçe nüfusunun 42 binlerden 27 binlere kadar düştüğünü ifade eden Altuğ, ancak yapılan çalışmalar neticesinde göçün tersine döndürülerek nüfusunun tekrar arttığını ve şu anda ilçe nüfusunun 29 bin civarında olduğunu kaydetti. Bu durumda ekonomik canlanmanın birinci derecede etkili olduğuna dikkat çeken Altuğ, yeni tuzlaların faaliyete başlamasıyla ekonomik canlılığının daha da hızlanacağını belirtti. Altuğ, "Yeni sloganımız Şereflikoçhisar’ı tuz ticaretinin merkezi haline getirmektir. Burnun için sık sık tuzlaları alan firmaların yöneticileri ile durum değerlendirmesi yapıyoruz. Bu tuzlalardan Şereflikoçhisar ve Şereflikoçhisarlılar ne kadar faydalanır diye fizibilite çalışmaları yapıyoruz." dedi.

Tuzlaların tuz üretimine başlamaları ile birlikte istihdamın artacağını ve bununla birlikte Şereflikoçhisar’ın teşvik alan ilçeler arasına katılacağını aktaran Altuğ, sözlerine şöyle devam etti: "Hem bu fabrikalarda Şereflikoçhisarlılar çalışarak para kazanacak hem de bu firmalara devlet teşvik vererek ayrı bir ekonomik canlılık kazandıracak. Her fabrika en az 50 kişi çalıştırırsa bir anda 500 kişi iş sahibi olmuş olacak. Bunun yanında farklı birimlerde çalışan personel, taşıma işini yapacak tırlar ve benzeri istihdamlar buranın ekonomisini canlandıracaktır."

Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Ağustos 2011`de yapılan ihale ile 10 yeni tuzlanın açılarak tuz arama çalışmalarına başlamasına imkan sağlanmıştı. Tuzlaların ihalesini alan firmalar, gerekli mevzuatı yerine getirerek alt yapı çalışmalarına başladı. Firmaların kısa sürede açılması bekleniyor. Tuz arama çalışması yapacak Tuzgölü Madencilik A.Ş. yöneticileri, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini, yeni tuzlaların açılmasıyla Şereflikoçhisar ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını dile getirdi.