Vali ve Belediye Başkanı Şehit Ailesini Ziyaret Etti

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hakkari`de şehit olan Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal`ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali ve Belediye Başkanı Şehit Ailesini Ziyaret Etti
Ziyarette şehit babası, Vali Ercan Topaca`nın omzunda ağladı.

Ziyarette l Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uğur Dilbaz, Kaymakam Celil Ateşoğlu, ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım da hazır bulundu. Şehit babası Mustafa Gürdal, bir süre Kocaeli Valisi Ercan Topaca`nın omzunda gözyaşı döktü. Vali Topaca, "Bizim dinimizde, hem de kültürümüzde vatan-millet sevgisi, her şeyin üstünde olan bir sevgidir. Haince bir saldırı neticesinde 26 askerimizi kaybettik. Hakkın rahmetine kavuştular. Hepsine Allah rahmet eylesin. Evlat acısı çok büyük bir acı. Bunu Allahkimseye yaşatmasın. Yaşandığı zaman da bu memleket için güzel bir şekilde ölmek, şahadet şerbetini içmek de çok önemli bir şey. Allah izin vermediği sürece ölüm olmaz, herkesin bir alacağı nefes, herkesin yaşayacağı bir hayat var. Bu acıları kolay atlatan bir milletiz. Sokaktaki vatandaşımızın hissiyatını, tepkisini belli ölçülerde gündeme getirmesi doğal. Ancak vatandaşlarımızın tahriklere kapılmamasını, soğukkanlılıkla olayları değerlendirmesini, terörle mücadele konusunda devletimize, güvenlikkuvvetlerimize herkesin elinden gelen yardımı göstermesini istiyorum. İnancımıza, dinimize göre ölüm olayı meydana geldiği zaman yapılacak şeyler bellidir. O ölçülerde kalmak suretiyle bu kardeşimizi inşallah yolcu edeceğiz" dedi.

Vali Ercan Topaca, şehit için büyük bir ihtimalle cuma namazı sonrasında cenaze töreni düzenleneceğini, ailenin isteğine göre törenin Yalakdere Beldesi yada Karamürsel ilçesinde olabileceğini söyledi

Kaynak: İHA