Başbakan`ın Hikayesiyle Oy İstediği Erkan, Okuluna Döndü, Hayata Tutundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 22 Temmuz seçimleri öncesi hikâyesiyle oy istediği Iğdırlı Erkan Kalmaz, karaciğer nakli sonrası yarım kalan eğitimine geri döndü.

Başarılı bir yıl geçiren Kalmaz, aldığı teşekkür ve onur belgeleriyle hayata yeniden tutundu.

Başbakan Erdoğan`ın 22 Temmuz seçimleri öncesi Erzurum mitinginde hikâyesini anlatarak oy istediği Iğdır Atatürk Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi Erkan Kalmaz (17), iyileştikten sonra okuluna kavuştu. Lise 2 sayısal sınıfında okuyan Kalmaz, dönem sonunda aldığı teşekkür ve onur belgesi ile Erzurum`un yolunu tutarak, sevincini kendisini sağlığına kavuşturan Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı ile paylaştı. Doç. Dr. Aydınlı`nın elini öperek teşekkür eden Kalmaz, başarısında devlet yetkilileri ile doktorların payının büyük olduğunu ifade etti.

Erkan Kalmaz`ın karaciğer yetmezliği yaşadığını ifade eden Doç. Dr. Aydınlı, Sivas`tan getirilen karaciğerin nakledilmesiyle sağlığına kavuştuğunu hatırlattı. Kalmaz`ın Iğdır`ın bir köyünün yaylalarındayken ona telefonla ulaşamadıklarını vurgulayan Doç. Dr. Aydınlı, "Jandarma aracılığıyla Erkan`ı getirttik. Valilik devreye girdi. Ambulansla Erzurum`a geldi. Biz de uçakla Sivas`a gittik. Orada bağışlanan bir organ vardı. Prof. Dr. Yalçın Kamil Polat ile birlikte ameliyatı gerçekleştirdik." dedi.

Organ bağışının bir ülkenin en önemli sosyal olaylarından birisi olduğunun altını çizen Aydınlı, "Organ bağışıyla insanları hayata döndürüyorsunuz. Bunun en güzel örneklerinden birisi de Erkan. Şu anda bir teşekkür belgesi, onur belgesi almış. Erkan, hayata döndü, okuluna ve sosyal hayatına döndü. Birçok badireden sonra Erkan normale döndü. Böyle çocuklarımızın kaybolmaması için, bu çocuklarımızı yaşatabilmemiz için tüm halkımızın organ bağışına sıcak bakmasını, bunun biraz daha halkımızın gündeminde olmasını istiyorum." şeklinde konuştu.
Organ bağışının dini yönden hiçbir sakıncası olmadığının altını çizen Doç. Dr. Aydınlı, "24 yataklı yeni bir organ nakil merkezi yapılacak. Doğu Anadolu Bölgesi`ndeki bütün organ nakli bekleyen hastaları, siroz hastalığı olan, böbrek yetmezliği olup diyaliz hastası olan vatandaşlarımızı organ nakil merkezimize bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Erkan Kalmaz`ın babası Halis Kalmaz ise çok mutlu olduğunu vurgulayarak, Başbakan Erdoğan ve oğlunun sağlığına kavuşmasında emeği geçenlere dua etti.
"Allah devlete zeval vermesin." diyen Kalmaz, "Ben devlete kurban olurum. Bu devlete göz dikenlerin Allah gözlerini kör etsin. Oğlum birinci sınıftan liseye kadar takdir ve teşekkür alıyordu. Diğer oğullarım Engin (18) ve Zeki (22)`de de aynı hastalık var. Zeki, Antalya`da okuyor. Organ nakli bekliyor. Ben devletten bir şey istemiyorum. Yalnız ilaçlar gelsin. Yurt dışından ilaçlar gelmezse bu çocuklar ölecek." ifadelerini kullandı.



OLAYIN GEÇMİŞİ
Başbakan Erdoğan, Erzurum mitinginde Erkan Kalmaz`ın hikâyesini şöyle anlatmıştı: "Bana Erzurum`dan güzel bir olay aktardılar. Iğdır`da bir baba. 3 çocuğu var, maalesef üçünde de karaciğer yetmezliği var. Bir gün, Sivas`ta uygun karaciğer bulunuyor. Karaciğer, çok hızlı bir şekilde, jet ambulansımızla Sivas`tan Erzurum`a, Atatürk Üniversitesi Organ Nakil Merkezi`ne getiriliyor. Bu arada, babaya soruyorlar, `Hangi oğluna nakil yapalım?` diyorlar. Bir baba için belki de soruların en zoru bu. Ama birini seçmek zorunda. `En küçüğü olsun` diyor. `Erkan`a nakil yapılsın.` Jandarma hemen yola çıkıyor, Erkan`ı, Ağrı Dağı`nın eteklerinde çobanlık yaparken buluyor, hemen alıyor, onu da çok hızlı şekilde Erzurum`a getiriyor. Erkan`ın şu anda sağlığı yerinde ve yarım bıraktığı okuluna devam ediyor. Yahu bundan ötesi var mı? Bundan daha büyük paye var mı? Bundan daha onurlu bir rütbe var mı?"