Midyat’ın Kanalizasyon Sorununu Bir Yıl İçinde Çözülecek

Mardin’in Midyat Belediyesi yıllardır ilçenin en büyük sorunu olarak gördüğü kanalizasyon problemini çözmek için çalışmalara başladı.

Yaklaşık 12 milyon liraya mal olacak olan kanalizasyon çalışmasının, 150 bin nüfusu taşıyabilecek kapasitede olması ve 1 yılda tamamlanması bekleniyor.

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledi. İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Nasıroğlu, yıllardır ihmal edilen ve atıkları açıktan akan Gölcük, Sanayi ve Seyitler Mahalleri arasında kanalizasyon çalışması başlattıklarını belirtti.
Nasıroğlu, “Yapılacak çalışma 150 bin nüfusu yerleşimin atıklarını taşıyabilecek kapasitededir. Ana ve ara bağlantılar ile 15 kilometre uzunluğunda olacak. Korige boru döşenerek yapılacak olan kanalizasyon şebekesi yaklaşık 12 milyon TL’ye mal olacak. İnşallah kanalizasyon şebekesini bir yılda tamamlanıp Midyat halkının hizmetine sunacağız. Bu sayede yerleşim alanının yıllardır süren kanalizasyon sıkıntısı kökten bitmiş olacaktır.” diye konuştu.


ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA ÇALIŞMALARA KATILDI
Başkan Nasıroğlu çalışmaları yakından incelerken, üç dönem önce Midyat Belediyesi’ne başkanlık eden Felemez Aslan da incelemelere katıldı.
Basın mensuplarının “Eski Belediye Başkanı ile birlikte çalışmaları inceliyorsunuz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Nasıroğlu, “Önemli olan birlikte ilçemize neler kazandırabiliriz. Bizim işimiz particilik yapmak değil, halkın hizmetkârı olmaktır. Onunla birlikte çalışmaları incelemekten dolayı memnunum.” dedi.

Eski Belediye Başkanı Felemez Aslan ise Başkan Nasıroğlu’nun çalışmalarını takdir ettiğini belirtirken, kanalizasyon çalışmalarını başlatan belediyeyi kutladı.

Sanayi Mahallesi’nde başlayan çalışmalarda iş makineleri yaklaşık 10 metre genişliğinde kazı yapıyor.