Kars`ta Azerbaycan`ın Bağımsızlık Yıl Dönümü Kutlandı

Kars’ta Azerbaycan’ın bağımsızlığının 20.

yılı münasebetiyle ‘Bağımsızlık Günü’ konseri düzenlendi.

Konser, Azerbaycan ve Türkiye marşlarının okunması ve açılış konuşmaları ile başladı. Azerbaycan Kars Konsolosu Ayhan Süleymanov, Haydar Aliyev’in `Ot çaylarımız kurumasın, ağaçlarımız kesilmesin, koy çıramız yansın, yaşasın Türkiye-Azerbaycan dostluğu, yaşasın Türkiye- Azerbaycan kardeşliği` sözünü hatırlatarak konuşmasına başladı. Ermenistan ve Karabağ meselesine değinen Süleymanov, “Azerbaycan halkı dağlık Karabağ problemini barışçıl yollarla çözmek istiyor. Ama biz bununla beraber ordumuzu da askerimizi de güçlü tutmaktayız. Bu süreçte hep Türkiye Cumhuriyeti bizim yanımızda yer almaktadır.” dedi.

Kars Valisi Ahmet Kara ise tüm Azerbaycanlıların bağımsızlık günlerini kutlayarak, "Türklerin gücü, kuvveti ve sözünün dinlenirliği İslam rengine boyandıktan sonra on kat daha artmıştır. Bunu da itiraf etmek gerekir.” diye konuştu. Vali Kara konuşmasını şöyle tamamladı: "Rahmetli Aliyev’in hemen arkamızda yazılı sözünü aynen katılıyoruz. Azerbaycan’ın müstakilliği, bağımsızlığı ebedidir, sarsılmazdır, bölünmezdir. Öyle olmasını diliyorum ve Azerbaycan’ın ve bütün Türk devletlerinin bağımsız yaşamasını Cenabı Allah`tan niyaz ediyorum.”
Konuşmaların ardından, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Devlet Filarmonisi Halk Müziği Topluluğu tarafından ‘Bağımsızlık Günü’ konseri verildi. Konser misafirler tarafından coşkuyla ve dikkatle takip edildi.

Konsere, Kars Valisi Ahmet Kara’nın yanı sıra Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Cavit Arslan ve davetliler katıldı.