Koca İş Hanında Soyulmadık Dükkan Kalmadı

Ankara Sıhhiye’de bir iş hanına giren hırsızlar bir gecede 21 işyerinden 17’sini soyarak kayıplara karıştı.


Sabah iş hanını açan görevliler hırsızlık olayının gerçekleştiğini tespit etmeleri üzerine polis ve işyeri sahiplerini haberdar etti. Polisin yaptığı incelemede iş hanında bulunan 21 işyerinden 17’sinin soyulduğunu belirledi. İşyeri sahiplerinin ilk işi, kapılara alarm taktırarak kapı kilitlerini değiştirmek oldu.
Sıhhiye’de bulunan Marmara Sokak Park Apartmanı’ndaki iş hanına gece hırsızlar girdi. Tıbbi malzemeler ile güvenlik sistemlerinin yoğun olarak satıldığı iş hanında; hırsızlar sabaha kadar dükkanları dolaşarak işyerlerinin kasalarını boşalttı. İşyerlerinin kasalarını levye ve kesici aletler ile patlatan hırsızlar, yaklaşık 8 saatlik süre içinde girmedik ve soymadık işyeri bırakmadılar. İş hanının giriş kapısında ve binanın başka yerlerinde güvenlik kamera sistemi tam olarak kurulu olmadığı için binaya rahat giren hırsızlar, işyerlerindeki para kasalarını boşalttıktan sonra yine yakalanmadan kayıplara karıştı.
İşyerleri soyulan işyeri sahiplerinin ilk işi ise dükkanlarının kapı kilidini değiştirerek, alarm taktırmak oldu. Polis, iş hanında kapısı zorlanarak girilen ve kasaları boşaltılan işyerlerinden parmak izi olarak hırsızların peşine düştü.
Söz konusu bölgede başka hırsızlık olaylarının da yaşandığı, emniyetin işyeri sahiplerini iş hanı bekçisi, alarm ve güvenlik kamera sistemi konusunda sık sık uyardığı öne sürüldü.