Çetinkaya’dan Şafak Mesaisi Açıklaması: Taner Arkadaşımızın Kişisel Düşüncesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın başlattığı ‘şafak mesaisi’ tartışmasına AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Adana Milletvekili Necati Çetinkaya da katıldı.

Erken saatte işe başlamanın Yıldız’ın kişisel görüşü olduğunu belirten Çetinkaya, “Bu yasayla düzenlenir. Böyle yasa hazırlığı da yok. Taner arkadaşımızın kişisel düşüncesidir.” dedi.
Sabah sporu sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Çetinkaya, memurların işe erken başlaması ve Cumartesi günü çalışmasını değerlendirdi. Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın bu öneriyle ilgili ‘bu benim kişisel görüşüm’ açıklaması yaptığını hatırlatan Çetinkaya, “Herkes düşüncesini ifade edebilmeli. Söyledikleri şey tartışılır, kabul görürse ne ala. Demedi ki bu olacak diye. Günün fazla aydınlığından istifade etmek, enerjiden tasarruf yapmak için böyle düşünüyor. Demokratik toplumlarda bakan, vatandaş herkes görüşlerini rahatlıkla söylediğinde sıkıntılar bertaraf edilir.” diye konuştu.
Yıldız’ın açıklamalarının ardından Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in çalışma saatlerinde düzeltme olmadığını açıkladığına işaret eden Çetinkaya, “O arkadaşımızın kişisel düşüncesidir, dedi. Bu yasayla düzenlenir. Böyle yasa hazırlığı da yok. Taner arkadaşımızın kişisel düşüncesidir.” ifadesini kullandı.