Başbakan Erdoğan: Rapor, Ab’nin Ciddi Akıl Tutulmasında Olduğunu Gösterdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) İlerleme Raporu’nu değerlendirirken eleştirilerde bulundu.

Erdoğan, “Çarşamba günü yayınlanan AB İlerleme Raporu`nun bazı konularda AB’nin ciddi akıl tutulmasında olduğunu gösterdi. Statükocu bir yaklaşımın benimsendiğini gösteriyor. Ne yapayım da Türkiye’ye çamur sıçratayım anlayışı hakim.” dedi.
Kızılcahamam Asya Termal Otel’de AK Parti’nin 18. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı açılışında konuşan Erdoğan, dış politikadaki gelişmeleri de değerlendirdi. Dış politikayı insansız hava aracı gibi görenlerin Türkiye’yi dünyanın dışında gördüklerine işaret eden Erdoğan, “Gündemi belirlenen Türkiye yok, gündem belirleyen bir Türkiye var. Milletimizin belirlediği istikamette yürüyen bir Türkiye var. Şam’ın sokaklarında, Kahire, Waşinghton, Beyrut sokaklarında yankılananlara kulak tıkamak onlara bir şey kazandırmaz. Biz hiçbir gizli gündemin takipçisi değiliz. Yegane ve samimi arzumuz huzur ve sevgi dolu dünya idealine hep birlikte kavuşmaktır.” şeklinde konuştu.


"SHENGEN VİZESİ HAKKIMIZ, ALANA KADAR ÇALIŞACAĞIZ"
AB ülkelerini Türkiye’ye uyguladığı vize konusunda da eleştiren Erdoğan, “Vize meselesinin Türkiye’ye bir lütuf olmadığını hatırlatmak istiyorum. Türkiye sadece hakkı olanı talep ediyor. Hakkımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Brezilya`nın, Angola’nın Avrupa`yla ne alakası var? Bunlara Shengen vizesi ver, Türkiye’ye vermekten kaç. Orta sahada top çeviriyorlar kendilerine göre.” ifadeleriyle tepkisini gösterdi.