Avrupa`da Her Yıl 20 Kişi Yaban Hayvanına Çarparak Ölüyor

Avrupa genelinde olduğu gibi Almanya`da da sonbahar aylarında yaban hayvanlarına çarpma sonucu meydana gelen kazaların sayısında belirgin bir artış görüldüğü bildirildi.

Yıllık istatistiklere göre Almanya`da her iki buçuk dakikada bir aracın büyükbaş bir yaban hayvanına çarptığı açıklandı. Ekim ve Kasım ayları ağırlıklı olmak üzere, yılda ortalama 200 bin yaban hayvan kazasının meydana geldiği kaydedildi.


Alman Otomobil Kulubü`nden (ADAC) yapılan açıklamada, yaban hayvanı kazası meydana geldiğinde olay yerinin emniyete alınmasının yanı sıra yaralıların tedavisinin yapılması ve polisin de vakit kaybetmeksizin bilgilendirilmesi gerektiği ifade edildi. Böylece bölgedeki sorumlu avcıların bilgilendirilerek, ölü hayvanların kaldırılması ve yaralı olarak kaçanların da takip edilmesi mümkün olabiliyor.


Ölü yaban hayvanının bagaja konması suç teşkil ederken, kaskodan zarar tazmini sağlanabilmesi için de polisin kaza raporu hazırlaması önem arz ediyor. Yaban domuzu, geyik ve erkek karacalara çarpma sonucu geçen yıl meydana gelen kazalarda 2 bin 669 kişinin yaralandığı ve 20 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi. Uzmanlar bu tür kazaların önüne geçmenin yolunun daha dikkatli araba kullanmaktan geçtiğini, ancak bunun yanında yeni teknolojik gelişmelerden de faydalanarak sensör ve erken uyarı sistemleri üzerinde çalışmalar yapıldığına işaret etti.