“vatandaş Okusun” Diye Çayocağına Günde 40 Gazete Alıyor

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde kendisine ait çay ocağında her gün gazete bayisine gelen tüm gazeteleri ayrım yapmaksızın alan Sait Mutaf (56) vatandaşların uygulamadan oldukça memnun olduğunu söyledi.

Günde 40 gazeteyi parasını ödeyerek alan Mutaf, 16 yıldır hiç ara vermeden mutlaka hergün gazeteleri aldığını söyledi. Vatandaşların okuması, kültür seviyesinin yükselmesi için gazeteleri aldığını kaydeden Mutaf, “Din görevlisiydim, daha sonra çeşitli ticari faaliyetlerde bulunduktan sonra bu çay ocağını açtım ve 16 yıldır işletiyorum” dedi.Ayrım yapmaksızın gazete bayisine gelen yerel, bölgesel ve ulusal gazetelerin tamamını aldığını belirten Mutaf, “Görüş ayrımı yapmadan bütün gazeteleri alıyoruz. Burada herkes o gazeteleri okuyor. Vatandaşlar uygulamadan oldukça memnun. Sırf gazete okumak için dükkana gelen vatandaşlarımız var. Gelir gazetesini okur, çayını içer ve gider” diye konuştu.Gazetelerin çay satışlarında etkili olduğunu fakat bugüne kadar o düşünce içerisine girmediğini dile getiren Mutaf, “Belki işlere etkisi olur ama ben öyle düşünmüyorum. Öyle olsa idi bugüne kadar köşeyi dönmüştüm” şeklinde konuştu

Mutaf’ın çayının oldukça lezzetli olduğunu belirten müşteriler ise Torul’da bilinen ve herkes tarafından da tanınan Mutaf’ın hizmeti sayesinde günlük gazeteleri okuduklarını söyledi. Günlük 20 Liraya yakın gazete parası veren Mutaf, aldığı gazetelerin üzerine hat sanatına benzer bir imza da atıyor.
Kaynak: İHA