Kuru Sıkı Silahın Namlusunu Değiştirerek Satmak İsteyen 4 Kişi Yakalandı

Diyarbakır polisince yapılan bir operasyonda kurusıkı tabancanın namlusunu değiştirip gerçek hale getirerek satmaya çalışan 4 kişi yakalandı.

Kuru Sıkı Silahın Namlusunu Değiştirerek Satmak İsteyen 4 Kişi Yakalandı
Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, teşekkül halinde silah kaçakçılığı ve ticareti yapan gruplara yönelik yaptıkları bir operasyonda kuru sıkı tabanca olarak bilinen ses ve gaz fişekleri atmaya yarayan tabancanın namlusunu değiştirerek gerçek silah haline getiren 2 kişiyi yakaladı. Yapılan operasyonda 6 adet tabanca alınırken, bu silahların orjinalinin normalde pahalı silah olduğu ve namlusunun 9.00 mm. çapındaolduğu, ancak kuru sıkıdan bozma olan silahın ise 7,65 mm çapında, Browning tipi fişekleri atar hale getirilerek orjinal diye satılmak istendiği öğrenildi. Silahın üzerinde "Made In Germany" ibaresinin bulunması dikkat çekerken, bu silahlara ait 12 adette şarjör ele geçirildi.

Yakalanan şüpheli şahıslar haklarında düzenlenen evraklarla çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulurken, aynı şahısların Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde bulunan ikametlerinde yapılan arama neticesinde ise 3 kilo 700 gram esrar maddesi ele geçirildi. Konuyla ilgili 2 kişi daha yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar çıkarıldıkları adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA