Krizden Yüzde 80’i Etkilenen Kooperatiflerin Manisa’da Hiçbiri Kapanmadı

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Bölge Birliği Başkanı Recep Çınar, Türkiye’de son 10 yılda yaşanan iki ekonomik kriz yüzünden kooperatiflerin yüzde 80’inin kapandığını bildirdi.

Krizden Yüzde 80’i Etkilenen Kooperatiflerin Manisa’da Hiçbiri Kapanmadı
Buna rağmen Manisa’da hiçbir kooperatifin kapanmadığına dikkat çekti.

Çınar, Kooperatifi Yönetim Kurulu ve ildeki oda başkanlarıyla birlikte Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çınar, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin plasman hacmi, ortak sayısı ve tabana yayılım kriterlerine göre ilk beşe girdiğini söyledi: “43 milyon lira plasman ve 7 milyon lira yardımlaşma fonuyla 50 milyon liralık bir plasman hacmimiz var. 3 bin 700 ortağımızla bütün esnaf ve sanatkara hitap ediyoruz. 16 ilçemiz ve beş beldemizde olmak üzere 21 esnaf kefalet kooperatifi var. İl bazında 200 milyonun üzerinde plasman hacmimiz var. Kapalı kooperatifimiz ise yok denecek kadar az; sadece Kırkağaç, onu da inşallah en kısa zamanda faaliyete geçirmek için gayret ediyoruz. Öncelerden aldığımız tedbirlerle ve varlıklarımızla krizleri göğüslemeyi Allah’a şükür başardık.” dedi.

Vali Daşöz ise görev yaptığı her yerde esnaf teşkilatı, reel sektörün temsilcileri ve esnafa finansman sağlayan kurumlarla çok yakın ilişkiler içinde çalıştıklarını ifade etti. Esnafın ülkenin, ekonominin ve demokrasinin temel unsurlarından ve toplumun bütün kesimini ilgilendiren bir sektör olduğunu dile getiren Daşöz, “Sizlerin burada güzel çalışmalar yaptığınızı biliyoruz. Sonuçta hepimiz Manisa’da yaşıyoruz, hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Hepimizin amacı, hedefi bir. Dolayısıyla birbirimize hem destek olarak hem işbirliği yaparak hizmet anlayışı içinde olmalıyız. İnanıyorum ki böylece halkımız ve şehirlerimiz için daha güzel sonuçlar elde ederiz.” şeklinde konuştu.