Kazakistan Heyeti Btso`yu Ziyaret Etti

Doğu Kazakistan Valisi Berdybek Saparbayev ve Kazak iş adamlarından oluşan heyet, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti.

Kazakistan Heyeti Btso`yu Ziyaret Etti

İki ülke arasındaki işbirliğinin artırılmasını amaçlayan ziyarette, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır konuk heyeti kabul etti. Hazır, Kazak iş adamlarına “Yatırım için de ticaret için de doğru adrestesiniz." dedi.

Kazakistan heyetinin BTSO Yönetim Kurulu ziyaretini takiben Bursalı ve Kazak iş adamları biraraya geldi. Toplantının açılış konuşmasını BTSO Başkan Yardımcısı Ali Hazır, Bursa Valisi Şehabettin Harput, Doğu Kazakistan Valisi Berdybek Saparbayev yaptı.

Hazır, konuşmasında; dünyadaki zenginliğin Asya’ya kaymaya başladığının en güzel örneğinin Kazakistan olduğunu kaydederek, Kazakistan ve Türkiye’deki yatırımlar hakkında bilgi verdi. Kazak yatırımlarının, Türkiye’de giderek arttığına işaret eden Hazır, “Özellikle petrol alanında ülkemize Kazakistan’dan büyük bir yatırım söz konusu. Dünyanın 9. büyük petrol rezervine sahip olan dost ve kardeş ülke Kazakistan’dan gelen bu ilgi ülkemizi oldukça memnun etmektedir. Ülkemizin, Kazakistan’daki yatırımlarının ağırlıklı olarak inşaat sektörüne yönelik olduğunu biliyoruz. 8 milyar dolarlık yabancı yatırımın 1.5 milyar doları Türk yatırımcılar tarafından yapılmıştır." diye konuştu.
Türkiye’nin doğrudan sermaye yatırımında Kazakistan’da 4. sırada olduğuna dikkat çeken Hazır, Bursa ekonomisi hakkında detaylı bilgi verdikten sonra sözlerinin şöyle sürdürdü: “İki ülke arasındaki ticaret hacmini tatminkar bulmuyoruz. Yapılan araştırmalar; iki ülke arasında özellikle elektrik, kimya, inşaat, tarım, ulaşım, metalurji ve turizm sektörlerinde işbirliği olanaklarının olduğunu gösteriyor. Bu nedenle yatırım için de ticaret için de doğru adrestesiniz."