Ferzad Kemanger Genç Kızların Umudu Oldu

Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde belediye tarafından bu yıl kurulan Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi öğrencilerden büyük ilgi görüyor.

Ferzad Kemanger Genç Kızların Umudu Oldu
Yaklaşık 480 dezavantajlı öğrenciyi üniversite sınavına hazırlamaya çalışan Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi`nde öğrencilerin yüzde 75`ini kızlardan oluşuyor. Bağlar Belediyesi tarafından kısa bir süre önce açılışı gerçekleştirilen ve 9. sınıftan başlayıp mezun grupları da kapsayan Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi 12. sınıf gruplarıyla birlikte toplam 480 öğrenci ile haftanın her günü ders yapıyor. 4 Ekim`den sonra yoğun olarak bir atölye çalışması başlatan Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi, satranç, tiyatro, fotoğrafçılık ve müzik dallarında da çalışmalara başlayacağını duyurdu. Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi`ninçalışmalarını yerinde inceledi. Baran, inceleme sırasında sınıflarda ders gören öğrencileri ziyaret etti. Ziyareti sırasında belli bir süre öğrencilerle aynı sırada oturup ders dinledikten sonra bir konuşma yapan Baran, üniversiteye hazırlık temelinde iki tane eğitim destek evlerinin olduğunu söyledi. Kültürel-sosyal ve daha farklı alanların bir bütün olarak kişilik gelişimini sağlamasının kendileri için önemli olduğunu belirten Baran, Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi`nin ilk yılı olmasınedeniyle öğrencilerden katkı ve destek beklediklerini ifade etti. Baran, "Yani biz yönetim olarak veya öğretmen arkadaşlarımız ellerinden gelen en azamisini yapsalar dahi sizlerin çalışmalarıyla ile desteklemeniz gerekiyor. Ancak böylelikle bütünlüklü bir başarı ortaya çıkarabiliriz" dedi. Kayıtlarda kız öğrencilerin başvurularının çok olmasına dikkat çeken Baran, "Kayıtlarda kız öğrencilerin başvuruları çok fazla olması bizleri sevindirdi. Bunu da belirtmek istiyorum. Zaten bu sınıfta da kendinigösteriyor ki erkek öğrenciler azınlıkta. Özellikle biz buradaki derslere daha iyi katılmanızı, daha iyi çalışmanızı ve daha çok başarılı yerlere gelmenizi istiyoruz. Bu yönlü beklentilerimizde var. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum" şeklinde konuştu

Konuşmanın ardından Baran, üniversiteye hazırlık soru bankası konu anlatımlı modüler dergilerini öğrencilere ücretsiz dağıttı.
Kaynak: İHA