Agb`den Çıkan Trt`nin Geliri 3 Kat Artmış

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, AGB`nin kurduğu sistemden çıktıktan sonra reklam gelirlerinin 3 kat arttığını söyledi.

Agb`den Çıkan Trt`nin Geliri 3 Kat Artmış
Yeni kurdukları sistemle reytinglerin anlık ölçüldüğünü hatırlatan Şahin, bu verileri birçok özel televizyonun satın aldığına dikkat çekti.

Basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelen TRT Genel Müdürü, reyting ölçümleri ve AGB firması ile ilgili
açıklamalar yaptı. Göreve geldiği zaman TRT`nin reytinglerinin yüzde 1 olduğunu belirten Şahin, Anadolu`da TRT 1`in önemli oranda izlenmesine rağmen bunun reytinglere yansımadığını ifade etti. AGB ile bu konuda yaptıkları görüşmelerden sonuç alamayınca sistemden çıkıp kendi reyting sistemini kurduklarını hatırlatan Şahin, şimdi hem gelirlerinde hem de program kalitelerinde artış olduğunu bildirdi. 2007, 2008 yıllarında 30 milyon lira civarında olan reklam gelirlerinin 90 milyona ulaştığını kaydetti.
Şimdi kendi sistemlerinden televizyonların reytingilerini anlık ölçtüklerini belirten Şahin, bu verileri birçok özel televizyonun satın aldığını bildirdi. TRT Haber`in haber kanalları içerisinde, TRT Çocuk`un da çocuk kanalları içerisinde zirvede olduğunu söyleyen Şahin, TRT 1`in ise ilk üçü zorladığını bildirdi.
Görev süresinin dolmasının ardından ikinci bir 4 yıl daha görev alma şansı olduğunu aktaran Şahin, "Kısmen yorulduğumu hissediyorum. Benden sonrakiler TRT`yi daha iyi yerlere taşırlar diye düşünüyorum. Kararımı netleştirmedim, ama uzatılmasıyla ilgili kararı ben vermeyeceğim." diye konuştu.

TRT Arapça`nın haber kanalına dönüştürülmesi çalışmalarının sürdüğünü ifade eden TRT Genel Müdürü, "Araplar Türkiye`yi tanımak istiyor ve Türkiye`nin gözüyle Arap dünyasını görmek istiyorlar." açıklamasında bulundu. TRT Şeş`in Doğu`da en çok izlenen kanal olduğunu vurgulayan Şahin, Roj TV`nin TRT Şeş`i taklit ederek dini programlar yapmaya başladığını kaydetti.


"TRT 3`LE İLGİLİ İNİSİYATİF MECLİS`TE"
Meclis TV`de partilerin gruplarının verilmemesi ile ilgili başlayan tartışmalarla ilgili soruya Şahin, TRT ile TBMM arasında 1995 yılında bir protokol yapıldığını hatırlatarak, "Protokolde Meclis çalışmalarının salı, çarşamba ve perşembe günleri saat 14.00-19.00 saatleri arasında verilmesi kararlaştırılmış. Ama çalışmalar çoğu zaman 19.00`da bitmiyor. Spor kanalına dönüştürme çalışmalarımız süren TRT 3`e 19.05`e bir program koyuyorsunuz, çoğu zaman bunları yayınlayamıyorsunuz. Bu nedenle protokolün uygulanması için Meclis Başkanı ile görüştük. Alınan karar gereğince protokol uygulanıyor. Bu konuda bir sorun varsa çözecek olan da Meclis`tir." dedi.
TRT`nin kamu kurumu olduğunu hatırlatan Şahin, Meclis`in istemesi halinde TRT 3 değil, tüm TRT`yi Meclis`e bağlayabileceğine de dikkat çekti. Kendisinin devlet memuru olduğunu belirten Şahin, siyasilerle polemiğe girmeyeceğini kaydetti.