Siirt Saldırısındaki Şehit Cenazeleri Diyarbakır`a Gönderildi

Siirt`in Baykan ilçesinde odun toplamaya giden 3`ü kardeş toplam 4 köylüye yönelik düzenlenen saldırıda 2 kardeş şehit düşerken 2 terörist öldürülmüştü.

Siirt Saldırısındaki Şehit Cenazeleri Diyarbakır`a Gönderildi
Şehit cenazeleri Diyarbakır`a sevk edilirken, teröristlerin cesetleri Malatya`ya gönderildi.

Baykan ilçesine bağlı Dodan Jandarma Karakolu Komutanlığı sorumlusu sahasında Sarıdana köyü muhtarı Ahmet Çarboğa`nın 3 oğlu ve bir köylü ile birlikte saat 16.20 sıralarında odun toplamak için gittikleri Çevrimtepe köyü karşısındaki Bostan Tepe bölgesinde teröristlerin saldırısına uğradılar. Saldırının 3 terörist tarafından düzenlendiği tespit edilen pusuda köy muhtarın büyük oğlu köy korucusu Şakir Çarboğa (25) ve küçük oğlu Adem Çarboğa (19) şehit düşerken, köy korucusu Bekir Çarboğa ve ismiöğrenilemeyen 1 vatandaş yaralandı. Saldırıda 2 terörist ölü olarak ele geçirilmişti.

Saldırıda şehit düşen Şakir ve Adem Çarboğa`nın cenazeleri Diyarbakır Adli Tıp Kurumu`na gönderilirken, ölü olarak ele geçirilen teröristlerin cenazeleri de Malatya Adli Tıp Kurumu`na gönderildi. Diyarbakır`dan helikopterle getirilecek olan Şakir ve Adem Çarboğa için Baykan ilçesine bağlı Ziyaret beldesinde cenaze töreni düzenlenmesi bekleniyor. Daha sonra Sarıdana köyünde defin edilecekler.

Saldırıda yaralanan Bekir Çarboğa ve ismi açıklanmayan köylü vatandaşın, Siirt Askeri Hastane`de tedavi altında tutulduğu öğrenildi. Yaralılar için Siirt Devlet Hastanesi`nden uzman doktor gönderildi.
Kaynak: İHA