Jandarma, Muhtarları Bayram Öncesi Hayvan Hırsızlığına Karşı Uyardı

Adana’da Jandarma ekipleri, özellikle yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayvan hırsızlıklarına karşı 7 ilçede 294 köy ve mahalle muhtarıyla toplantılar yaparak vatandaşları uyardı.

Jandarma, Muhtarları Bayram Öncesi Hayvan Hırsızlığına Karşı Uyardı

İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, toplum destekli güvenlik hizmeti kapsamında; emniyet ve asayiş hizmetlerinin etkinliğini arttırmak maksadıyla; Ceyhan, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Yumurtalık ilçelerinde İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç ve ilgili şube müdürleri tarafından 294 köy ve mahalle muhtarlarıyla bilgilendirme toplantıları düzenlendi. İlçelerin emniyet ve asayiş durumunun genel bir değerlendirmesinin yapıldığı toplantılarda, bu bölgelerde meydana gelen ve asayiş olaylarını önlemek maksadıyla; güvenlik güçlerinin yanı sıra vatandaşların alması gereken önlemler ile dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı. Özellikle yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, büyük ve küçükbaş hayvan hırsızlıklarının meydana gelebileceği belirtilerek, bu konuda Adana Valiliği tarafından yayımlanan genelgede belirtilen esaslar dâhilinde tedbirlerin alınmasının gereği ve önemi üzerinde duruldu.

HALK GÜNÜ TOPLANTILARI YAPILACAK
Köy ve mahalle muhtarları ile yapılan görüşmelerde vatandaşların herhangi bir suçun mağduru veya tanığı olması durumunda ücretsiz 156 Jandarma İmdat telefonunu arayabilecekleri bildirildi. Sorunların mutlaka yasalar çerçevesinde çözülmesi, çevre ve insan sağlığını önemli derecede tehdit eden anız yakılmaması gibi konularda uyarıların yapıldığı toplantılar esnasında; muhtarların başta güvenlik sorunları olmak üzere talep ve şikâyetleri incelenmek üzere her cuma saat 09.20–12.00 arasında isteyen herkesin katılabileceği `Halk Günü` toplantılarının düzenleneceği duyuruldu.