Başkan Çoban: Afyonkarahisar`ın 50 Yıllık Alt Yapı Sorunu Çözüldü

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yaptıkları yatırımlarla şehrin 50 yıllık alt yapı sorununun çözüldüğünü belirtti.

Başkan Çoban: Afyonkarahisar`ın 50 Yıllık Alt Yapı Sorunu Çözüldü
Göreve geldiklerinde sadece Karaman Mahallesi`nin alt yapı hizmetlerinin tam olduğunu belirten Çoban, "Afyonkarahisar’da 81 mahalle var. Göreve geldiğimizden bu tarafa 22 mahallenin alt ve üst yapısını tamamlayarak hizmete soktuk. Önümüzdeki sezonda diğer mahallerimizi tamamlayacağız.” dedi.
Yer altına yapılan yatırımların memnuniyet ortaya koymadığını ve yer altına yapılan trilyonlarca liralık yatırımların gözükmeyeceğini bilmeyen bir insan olmadığını ifade eden Çoban, ancak kendisinin memleketini seven bir insan olduğunu, Afyonkarahisar’ın 50 yıllık alt yapı sorununu çözdüklerini belirtti. Afyonkarahisar’ın tamamında kimi yerde 40, kimi yerde 70 yıllık borular bulunduğunu ifade eden Çoban, alt yapı yatırımlarına kolay kolay belediye başkanlarının cesaret edemediğini ifade etti. Başkan Çoban, şöyle dedi:
“Ancak, kolay olanı herkes yapar. Ama zor olanı sadece memleketini seven insanlar yapar. Bizim bu yaptığımız memleket sevdasıdır. İnsanlar artık 30-40 yıl yer altında bir çalışma olmayacağını bilip bunu böyle görmeleri lazım. Ne olur 30 veya 50 yıl ilerisi için yapılan bir yatırım için özellikle kendi sağlıkları için bir hafta toza, çamura, trafik sıkışıklığına katlanıversinler.”
Afyonkarahisar’ın içme suyu tesisat projesinin 2000’li yıllarda hazırlanmasına rağmen, aradan geçen 10 yıl içinde el atılamadığını ifade eden Çoban, şimdi kendilerinin bu projeyi alıp kredi almadan buldukları finansla boruları değiştirdiklerini anlattı.