8 Günlük Bebek İçin Dicle Üniversitesi Hastanesi Seferber Oldu

Diyarbakır`da doğuştan mesane torbası dışarda bulunan 8 günlük İsmail bebeği sağlığına kavuşturmak için Dicle Üniversitesi Hastanesi seferber oldu.

8 Günlük Bebek İçin Dicle Üniversitesi Hastanesi Seferber Oldu
Dicle Üniversitesi Hastaneleri`ne getirilen bebeğe üroloji kliniğinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ali Sancaktutar tarafından Mesane Ekstrofisi tanısı konuldu. Bu hastalığın tedavisi Türkiye`de çok az merkezde yapılabildiği için İsmail bebeğin ameliyatının Ankara GATA Hastanesi`nden Doç Dr Yusuf Kibar ile birlikte yapılması önerisi götürüldü. Daveti hiçbir maddi karşılık beklemeden kabul eden Doç. Dr. Kibar, Diyarbakır`a gelerek İsmail bebeğin ameliyatını Dicle Üniversitesi Hastaneleri Üroloji Anabilim DalıÖğretim Üyesi Yrd Doç. Dr Ahmet Ali Sancaktutar ile birlikte başarıyla gerçekleştirdi. Ameliyat hakkında bilgi veren Doç. Dr. Dr Yusuf Kibar, "İsmail bebeğin hastalığı 50 bin canlıda bir görülen bir doğumsal hastalıktır. İdrar kesesinin ön kaslarının olmaması nedeniyle idrar kesesi dışarıdan bakıldığında görülüyordu. Bu ameliyat edilmediği zaman kendiliğinden idrar hissi, idrar yapması mümkün olmayacaktı. Bunun için bir an önce ameliyat edilmesi gerekiyordu. Bizim uyguladığımız yöntem tüm sistemi tekseansta kapatma ameliyatıydı. 4 saat süren zor bir ameliyattı. Daha önce görev yaptığım ABD`de bile bu ameliyatı yapan 2-3 merkez vardır. Ben Dicle Üniversitesi`ne gelerek bu ameliyatın burada da yapılabilmesine öncülük yapmak istedim. Bu tür ameliyatlar D.Ü. Hastaneleri`nde başarıyla yapılırsa burası da Türkiye`deki merkezlerden biri olur. Amacımız bunu sağlamaktır. İsmail bebeğin sağlığına kavuşması için elimizden geleni yaptık. Ameliyat başarılı geçti. İsmail bebeğin sağlığı iyi" dedi. Yrd Doç Dr Ahmet Ali Sancaktutar ise, "İsmail bebeğin ameliyatını Doç. Dr. Yusuf Kibar Hocamla birlikte tek seansta gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra bu ameliyatları hastanemizde uygulamaya devam edeceğiz. Ayrıca, meslektaşlarımdan ricamız şudur; bu tür vakalarla karşılaşıldığında bebekler hiç vakit kaybedilmeden ameliyata yönlendirmelidir. Yusuf hocaya ve buraya gelmesine müsaade eden GATA`daki tüm hocalarımıza kliniğim adına teşekkür ederim" diye konuştu.

Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde günübirlik işlerde çalışarak ailesini geçindirmeye çalışan Yeşil Kart sahibi Vedat Koyun, İsmail bebeğin üçüncü çocuğu olduğunu, diğer çocuklarının normal doğduklarını belirterek, "Çocuğum böyle doğunca çok şaşırdık. Gittiğimiz birçok hastanede bu ameliyatın buralarda yapılmadığını ancak İstanbul ve Ankara`da bazı özel hastanelerde 40-50 bin TL karşılığında yapıldığını öğrendim. Maddi imkanım yoktu. Asla başka yere götüremezdim. Çocuğumu en son Dicle Üniversitesi HastanesiÜroloji polikliniğine getirdim. Ahmet hocamız, hastamı görünce hastane olarak seferber oldu. Oğlum ameliyat oldu. Ürolojideki tüm hocalarımdan ve devletimizden Allah razı olsun. İyi ki Dicle Üniversitesi vardır. 5 kuruş param gitmeden çocuğum sağlığına kavuştu. Yoksa pahalı olan bu ameliyattı asla yaptıramazdık" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA