Sevilay Yükselir, canlı yayında yine Kılıçdaroğlu'na çaktı

Beyaz Tv'de Özay Şendir'in modere ettiği Acı Kahve bu haftaki bölümünde kadına şiddet masaya yatırıldı.

Sevilay Yükselir, canlı yayında yine Kılıçdaroğlu'na çaktı
Türkiye son dönemde kadın şiddet haberleri ile sarsılıyor. Her geçen gün artan "Kadına Şiddet" konusunun ele alındığı Acı Kahve'nin bu haftaki konukları ise İclal Aydın, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Şükran Soner, Vatan gazetesi yazarı İclal Aydın ve yazar Esra Elönü'ydü.

İLK TOKKATA ASLA EVET DEMEYECEKSİN
Kadına şiddetin ele alındığı programda en ilginç çözüm önerisi ise Vatan Gazetesi yazarı İclal Aydın'dan geldi. Kadınlara çağrıda bulunan İclal Aydın " Benim bildiğim bir tane kural var. Kendi paranı kendin kazanacaksın ve ilk tokata asla evet demeyeceksin. Sağlığın yerinde oldukça iki elin tuttukça çalışacak paranı kendin kazanacaksın" dedi.

Sevilay Yükselir, canlı yayında yine Kılıçdaroğlu'na çaktı

ŞİDDET ÖLÜME KADAR GİDİYOR

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir ise son dönemde artan kadına şiddet olaylarının teknololoji ile doğru orantılı olduğunu ifade ederken Cumhuriyet gazetesi yazarı Şükran Soner ise "'Şiddeti kabullenip boyun eğen kadın cinayete kurban gitmiyor ama baş kaldıran kadının gördüğü şiddet ölüme kadar gidiyor' dedi.

BİRLİKTELİK PAZARLANIYOR
Şükran Soner siyasetçilerinin eşlerinin rol model olmasını "Birliktelik pazarlanıyor" şeklinde değerlendirirken, stüdyodaki konuklar ise Soner'in bu fikrine karşı çıkarak, bu benzetmenin çok ağır olduğunu söylediler. Siyasetçilerin eşlerinin yanlarında olması ve aktif olması gerektiğini ifade ederken, Sevilay Yükselir ise Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

BU TOPLUM NESİNİ MODEL ALACAK

Yükselir "Model olarak eğer bu toplum, erkek milleti-kadın milleti Kılıçdaroğlu'nun alacaksa biz yandık. Selvi Kılıçdaroğlu 2 yılda ilk defa dün bir gazeteye çıktı. Şimdi bu toplum bunun nesini model alacak. Emine Erdoğan'ın Tayyip Erdoğan'ın birlikte yan yana olmasından oldukça memnunum. Bunların model alınması lazım." dedi.

BEYAZ GAZETE