Samsun`da 150 Dönüm Araziye Hayvan Barınağı Projesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hayvan ambulansının alınmasının yanısıra Samsun’un 10 kilometre güneyi olan Gürgen Dağı alanında 150 dönüm araziye hayvan barınağı yapılması için gerekli görüşmeyi yaptığını belirterek, hayvan severlere müjde verdi.

Samsun`da 150 Dönüm Araziye Hayvan Barınağı Projesi

Samsunum 1 adlı gemide, Samsun’da acil tedaviye ihtiyaç duyan hayvanların zaman kaybetmeden ilk müdahalelerinin yapılarak veteriner kliniklerine ulaştırılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacak olan hayvan ambulansı için Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun İl Temsilciliği öncülüğünde bir yemekli program düzenlendi. Yemekli programa, Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Yusuf Ziya Yılmaz ve misafir konuk TV8’de Erken Baskın program yapımcısı Seda Akgül ve çok sayıda hayvan sever katıldı.

Programda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun’da olduğu gibi Türkiye’nin bütün şehirlerinde sokak hayvanları problemi vardır. Çünkü hayvanlar bilinçsiz zavallı yaratıklardır. İnsanların himayesine ihtiyaçları vardır. Kentleşen şehirlerde her tarafı betonlaşan şehirlerde kırsal kesimin iyice daraldığı bir ortamda hayvanlar kendilerine bakamaz bir yere sığınamaz ve hatta hatta şehirlerin problemi olma yolunda bir süreç içersinde olmuştur." dedi.

Gelişmiş ülkelerde sokak hayvanları sorunlarının büyük barınaklar yapılarak çözülmeye çalışıldığını belirten Başkan Yılmaz, "Samsun’da biz bunu yaklaşık 3 bin metrekarelik bir alanda yapmaya çalışıyorduk. Orada kısırlaştırma, tedavi işlemleri yapılıyordu. Alan dar olduğu için çevreye salmak zorunda kalıyorduk. Bugün müjdelemek istediğim, Orman Bölge Müdürümüzle görüşerek mutabakatını aldım. Şehrin 10 kilometre güneyinde 150 dönüm yeri barınak olarak tahsis ettik." diye konuştu.
HAYTAP İl Temsilcisi Gül Turan ise, "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Bay, her zaman olduğu gibi yine sözünü yerine getirerek hayvan ambulansı sözünü yerine getirdi. Çok gururlanıyorum söylemeden duramayacağım Gürgen Dağı’nda 150 dönümlük bir yer aldılar. Türkiye’nin en gözde barınağı açacağız. Samsun adına Başkanımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.


KÖPEKLER BOĞUŞUNCA AYIRMAYA ÇALIŞAN SAHİBİ VE EĞİTİCİ YARALANDI
Öte yandan, program öncesi geminin girişine getirilen iki köpek bir anda boğuşmaya başlaması çocukları ve hayvan severleri korkuturken, boğuşmayı önlemeye çalışan eğitici ve köpeklerden birinin sahibi ısırıklar sonucu ellerinden yaralandı. Köpek eğitici hastaneye gitmeye kabul etmezken, parmağından ciddi şekilde yaralandığı belirtilen ve ismi gizlenen bir kadın belediye çalışanlarının yardımıyla hastaneye götürüldü.