Lunapark ve Oyun Parklarının Güvenliği İçin Yeni Yönetmelik

Antalya Büyükşehir Belediyesi, lunapark ile oyun parklarının daha güvenli ve sağlıklı işletilmesi amacıyla yeni bir yönetmelik hazırlanması için çalışma başlattı.

Lunapark ve Oyun Parklarının Güvenliği İçin Yeni Yönetmelik

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Denetim ve Ruhsat Şube Müdürlüğü, kentte faaliyet gösteren lunapark ve oyun parklarının kurulum, işletim, can güvenliği yönünden gereken önlemlerin alınması, çalışma esasları ve denetim mekanizmalarının yeniden düzenlenmesi amacıyla bir toplantı düzenledi. Burada konuşan Zabıta Dairesi Başkan Vekili Ali Doğan, lunapark ve çocuk oyun parklarının güvenliği, işletilmesi, denetlenmesi konularında mevzuattaki iyileştirilmeye yönelik çalışmalar yapılmasının gerekliliğine işaret etti.

Büyükşehir Denetim ve Ruhsat Şube Müdürü Tahsin Ataş ise Türkiye’de birçok lunapark ve çocuk oyun alanında son zamanlarda artan ölümlü kazaların, bu işletmelerle ilgili mevzuatta belirtilen kıstasların dışında da geliştirilmiş önlemlerin alınmasını zorunlu hale getirdiğini söyledi. Ataş, lunapark ve oyun parklarının kurulumu, işletimi, çalışan ve işleticinin eğitimi, iş güvenliği tedbirleri ile bu alanlardaki makine ve teçhizatın bakım, tamirat periyotlarının belirleneceği, denetim ve müeyyidelerin yer alacağı bağımsız bir yönetmelik hazırlanması gerektiğini vurguladı. Toplantıda, bu başlıklar altında yönetmelik tasarısının hazırlanması amacıyla 28 Eylül’de genişletilmiş çalışma toplantısı yapılmasına karar verildi.

Toplantıya ilçe belediyeler, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi ve Makine Mühendisleri Odası Antalya Şubesi temsilcileri katıldı.

2 AY ÖNCE BİR LUNAPARK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Temmuz ayında Antalya Konyaltı’nda lunaparkta çalışan Özkan Kayhan(24) ‘typhoon’ isimli oyuncağın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Olayın ardından lunaparkın personel müdürü Veli Kılınçaslan, basın toplantısı düzenleyerek, olayda bir ihmallerinin bulunmadığını belirtmişti.