Gagev `ulaşım` Konulu Gündemle Toplandı

Gaziantep`i Geliştirme Vakfı`na (GAGEV) bağlı hizmet veren 8.

Gagev `ulaşım` Konulu Gündemle Toplandı
Yüksek İstişare Kurulu `Ulaşım` konulu gündemle toplandı. Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda yapılan toplantıya, GAGEV Mütevelli Heyeti Başkanı ve Gaziantep Valisi Erdal Ata, GAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr, Asım Güzelbey, Gaziantep Geliştirme Vakfı Mütevelli heyet üyesi Mehmet Aslan, Gaziantep Geliştirme Vakfı Mütevelli heyet üyesi Zeki Yağcı, Gaziantep Geliştirme Vakfı Mütevelli heyet üyesi Abdülkadir Konukoğlu, GAGEV Mütevelli heyet üyesi Adil Konukoğlu, GAGEV Yüksek İstişare kurulu koordinatörü Necati Binici, ile sivil toplum kuruluşlarınıntemsilcileri katıldı

Kurul üyelerine yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yapan GAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr, Asım Güzelbey, "Kentin ulaşım sorunlarını çözmek, bugün artık bir gerçek ki; ya yer altından giden metroyla ya da yer üstünden giden hafif raylı sistemle yapılmaktadır. Biz de bunun başlangıcını yaparak Mart 2011`de hafif raylının birinci etabını yaptık. Önceleri bunun yolcu taşımayacağını, ilgi görmeyeceğini söylediler. Bu kısa hatta bile 30 bin yolcu sayısına ulaşmış bulunuyoruz. Bu yaptığımız iskeletin sadeceomurgasıdır. Bu yeterli mi asla yeterli değildir. Omurgayı kollarla bacaklarla takviye etmememiz lazım. Çünkü sadece omurgayı yaparsak hedeflediğimiz yolcu sayısına ulaşamayız. Şu anda raylı sistemin ikinci etabı yapılıyor. Karataş`a yapılan bu etap inşallah Haziran 2012`de devreye girecek. Karataş etabının devreye girmesiyle yolcu sayısının 50 bine ulaşmasını bekliyoruz. Bundan sonra üçüncü etap olan İbrahimli-Tugay hattına geçeceğiz" dedi.

GAGEV Mütevelli Heyeti Başkanı ve Gaziantep Valisi Erdal Ata ise, "Ulaşım için gerekli tedbirler alınmazsa Gaziantep 20-30 yıl sonra ulaşım bakımından yaşanmaz bir kent haline gelir. O nedenle bugün bunların düşünülerek neler yapılabilir konusunda fikir jimnastiği yapılması, proje geliştirilmesi ve bunların imkanlar dahilinde hayata geçirilmesi gelecekte yaşayacak olan çocuklarımız, torunlarımız bakımından büyük bir kolaylık sağlayacak" diye konuştu. Toplantıda daha sonra kurul üyeleri söz alarak ulaşım konusundaki görüş ve düşüncelerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA