Alt Geçit `insan Sağlığını Tehdit Ediyor` Gerekçesi İle Kapatılacak

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde E-90 Karayolu üzerinde bulunan alt geçit, insan sağlığını tehdit ediyor gerekçesi ile kapatılacak.

Alt Geçit `insan Sağlığını Tehdit Ediyor` Gerekçesi İle Kapatılacak
Belediye alt geçit yerine karayollarından akıllı göbek talep edecek.

Şereflikoçhisar ilçesinin içinde geçen ve Ankara’yı Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu bölgelerine bağlayan E-90 Karayolu üzerinde 5 yıl önce hizmete açılan alt geçit, kullanılmadığı ve kirlenmeden dolayı insan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle kapatılacak. Şereflikoçhisar Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne yazdığı yazı ile, atıl durumda bulunan alt geçidin ya yeniden elden geçirilmesi ya da kapatılmasını talep etti. Atıl durumda olan alt geçidin amacına uygun kullanılmadığını ifade eden Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, "Biz temizliyoruz, kirletiliyor. Defalarca ışıklandırılması yapıldığı halde sürekli lambaları kırılıyor. Şu anda hiç kimse ulaşım amaçlı kullanmıyor. Özellikle çocuklar kirletiyor. Pislikten dolayı alt geçit insan sağlığını tehdit ediyor." diye konuştu.

E-90 Karayolu’nun şehirlerarası yol olması nedeniyle trafik akışının yoğun olduğunu belirten Altuğ, alt geçidin bulunduğu alanda akıllı göbek yapılması gerektiğini söyledi. Yapılacak olan göbeğin hem trafik akışını kolaylaştıracağını hem de kurulacak olan sinyalizasyon sistemi ile yaya geçidinin sağlanabileceğinin sözlerine ekledi.