(özel Haber) Resimler "ayaklandı"

Kütahya`nın Tavşanlı ilçesinde bir kadın ressam, teknolojinin gelişmesiyle artık kullanılmayan ahşap ayakkabı kalıplarına yağlı boya resimler yaparak bir ilke imza attı.

(özel Haber) Resimler 'ayaklandı'
8 yıl önce vefat eden Tavşanlılı merhum devlet sanatçısı ressam Abdullah Taktak`tan eğitim alarak resme başlayan 36 yaşındaki Suna Konuşlu`nun ayakkabı kalıplarına yaptığı resimler büyük rağbet görüyor. Antikacı bir babanın kızı olduğunu dile getiren Suna Konuşlu, "Gelenekleri ve tarihi seviyorum. Lale ve nar figürlerini işlediğim resim koleksiyonlarım var. Eski ayakkabı kalıplarına tarihi geleneksel çizgilerde laleler, narlar, eski İstanbul`un konak ve yalılarını resmediyorum. Çok beğenilen bu ayakkabıkalıplarını yurt içi ve yurt dışından birçok koleksiyoner aldı" dedi.

Öğrencileriyle birlikte ayakkabı kalıplarına yaptığım resimleri sergilemeye hazırlanan Konuşlu, ahşap ayakkabı kalıplarının plastikleri çıkınca kullanılmadığını, hatta birçoğunun yakılarak imha edildiğini anlattı.

Kendisine ait 3 katlı tarihi binayı sanat galerisine çeviren 2 çocuk annesi Konuşlu, ilçede çok sayıda öğrenciye resim kursu veriyor.
Kaynak: İHA