Nt Mağazaları Ahilik Haftası`nı Şed Bağlama Töreniyle Kutluyacak

NT Mağazaları, Esnaf Bayramı olarak da bilinen Ahilik Haftası’nı mağazalarında gerçekleştirdiği şed bağlama töreniyle kutluyacak.

Nt Mağazaları Ahilik Haftası`nı Şed Bağlama Töreniyle Kutluyacak

NT Mağazaları’nın şubeleri, Ahilik Haftası’nın son günü olan yarın şed bağlama töreni yapacak. NT’nin her bir mağazası, bulunduğu yerin kuzeyinde, güneyinde, doğusunda ve batısında yer alan toplam 160 komşu esnafla paylaşıma ve dayanışmaya dayalı dostane ilişkiler geliştirecek.
NT Genel Müdürü Şeref Zekai Kolak, Ahilik kültürünün haksız rekabeti ortadan kaldırdığını söyleyerek, “Ahilik, kaliteli üretimi ve tüketici haklarını koruyan bir teşkilattır” dedi.
Anadolu Selçukluları döneminde ortaya çıkan, Osmanlı Devleti’nin kuruluş döneminde yaygınlaşan esnaf örgütü Ahilik ve Ahilik kültürünün yaşatılması amacıyla 8-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklere NT Mağazaları da gerçekleştirdiği törenlerle destek veriyor.

Ahiliğin kardeşlik, dürüstlük anlamlarına geldiğini ifade eden NT Genel Müdürü Şeref Zekai Kolak, şunları söyledi: “Ahilik kültürü haksız rekabeti ortadan kaldıran, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamını sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen ve teşvik eden, tüketici haklarını koruyan bir teşkilattır. Milli kültürümüz için önemli ve çok değerli olan Ahilik geleneğini yaşatmak için bu geleneği çağımızın şartlarına uygun hale getirerek yaşatmayı önemli bir sorumluluk olarak kabul ediyoruz. Üzerimize düşen bu sorumluluğun gereği olarak Ahilik kültürünün temelinde yer alan değerlerlere sahip çıkmak, onları yaşatmak için çabalıyoruz. NT Mağazaları olarak komşularımızı, aynı sektörlerde faaliyet gösteren firmaları rakip değil refik olarak görüyoruz. Bu kapsamda tüm mağazalarımızda 160 komşu projemizi gerçekleştiriyoruz. 160 komşu projemiz, mağazamızın bulunduğu yerin kuzeyinde, güneyinde, doğusunda ve batısında yer alan toplam 160 komşu esnafımızla paylaşıma ve dayanışmaya dayalı dostane ilişkiler geliştirmek şeklinde gerçekleşiyor. 160 komşu projemiz komşularımızın ihtiyaçları olduğunda onlara yardım etmeyi, milli ve manevi günlerimizi kutlamayı içeren yıl boyunca aralıksız devam eden bir projedir. Ahilik Kültürüne daha çok sahip çıkarak, bizler için son derece anlamlı olan bu milli kültürümüzü yaşatmanın, gençlerimizin ahilik değerleri ile yetişmesi ile kardeşlik, dürüstlük ve bereket ile ülke ekonomimizin büyüyeceğine inanıyorum.”
Ahilik kültürünün önemli geleneklerinden biri olan şed bağlama törenini 12 Ekim’de mağazalarında gerçekleştireceklerini ifade eden Kolak, yeni işe başlayan ve geçici süreyle işe alınıp karşılıklı olarak memnun kalınan çalışanları kadroya alıp başarısını "şed bağlama" ve "kuşak kuşanma" töreni ile kutladıklarını ifade etti.