Midyat Yeni Bir Tarihi Mekana Kavuşuyor

Güneydoğu’da tarihi ve kültürel zenginliğiyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Mardin’in Midyat ilçesinde belediye ‘Kültür Evi’ yaptırıyor.

Midyat Yeni Bir Tarihi Mekana Kavuşuyor
Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu yapımı devam eden tarihi mekânın 1 milyon dolara mal olacağını belirtirken, bölgede benzeri olmayan bir mekân olacağını söyledi.

Kültürel zenginliğiyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı haline gelen tarihi kentte Midyat Belediyesi tarafından yaptırılan kültür evi yakında hizmete girecek. Tarihi dokuya uygun yapılan evin ve halk arasında Köşk Meydanı olarak bilinen yerde mağaralar da bulunuyor. Çalışmaları yakından izleyen Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, tarihi mekan hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Ülkeye mal olmuş ozan, şair, siyaset adamı, akademisyen ve düşünce adamlarının portreleri halı üzerine dokunup kültür odaları yapılacağını belirten başkan Şehmus Nasıroğlu, “Bölgemizde benzeri olmayan bir yer olacak. 400 metrekare kapalı alan üzerinde yapımı devam eden tarihi binayı baştanbaşa restore ettik. Ülkemizde her kesimden sevilen yazar, şair, akademisyen, siyaset adamı ve ülkemize mal olmuş fikir adamlarının resimlerini halılara dokuyarak sergileri bulunan odalar olacak. Aynı zamanda ilçemizde bulunan tarihi ve turistik mekânların tabloları ile ilçemizin en eski fotoğraflarının bulunduğu bir müze yapacağız.” dedi.
Yaklaşık 1 milyon dolara mal olacak yeni tarihi mekânın turistler tarafından takdir toplayacağını işaret eden Nasıroğlu, “Amacımız ilçemizde gelen misafirlerimize çok dilliliğimiz, çok dinliliğimiz ve çok kültürlüğümüzü açık hava müzesi konumundaki ilçemizi dolaşırken unutamayacakları alanlar oluşturmak.” diye konuştu.

Taş ustaları yaklaşık 11 aydır özenle çalıştıkları mekânda mağaralar, birçok oda ve şehri en güzel şekilde görebilecekleri balkonlar bulunuyor.
Midyat’ı dolaşmaya gelen yerli ve yabancı turistler tarihi cami, kilise ve manastırların yanı sıra birçok filmin çekildiği Devlet Konuk Evi, Gelüşke Hanı, Midyat Kent Müzesi, Telkari Çarşısı, Beyazsu gibi mekânları dolaşırken bundan böyle Kültür Evi’nde dinlenme ve dolaşma imkanı bulacak.