10 Gün Önce Kiraladığı Daire Mezarı Oldu

Bahçelievler’de sabah saatlerinde yaşanan doğalgaz patlamasında hayatını kaybeden Yusuf Semih Sezer'in (25), daireyi 10 önce kiralayıp yerleştiği ortaya çıktı.

10 Gün Önce Kiraladığı Daire Mezarı Oldu
Sezer, kısa bir süre önce taşındığı evde yaşanan patlamada hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre, Yusuf Semih Sezer (25), Zafer Mahallesi Bahar Sokak’ta bulunan daireyi 10 gün önce kiraladı. Gece saat 03.25’de meydana gelen olayda, dairede doğalgaz sızıntısı olduğunu fark edemeyen Sezer, banyoya gitmek için yatağından kalktı.


Sezer’in elektrik düğmesine basmasıyla büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle Sezer’in yaşadığı daire ile aynı kattaki ikinci daire savaş alanına döndü. Her iki dairenin de duvarları yıkıldı. Pencere korkulukları metrelerce öteye fırladı.

Patlamadan sonra olay yerine giden vatandaşlar Sezer’in cansız bedeniyle karşılaştı. Patlamanın meydana geldiği dairenin karşısındaki dairede oturan Songül Dağ isimli kadın yaralı kurtarılırken eşi İsa Dağ ve çocukları Ömer ve Hazar Dağ ise yara almadan kurtuldu. Patlama sonucu çevre binalarda ve park halindeki çok sayıda araçta da maddi hasar oluştu.


Olaya tanık olan vatandaşlar, “Deprem olduğunu sandık. Çok şiddetli bir patlama oldu” dedi. Binada yaşayanlar ise olayı şöyle anlattı: “Şiddetli bir patlama oldu. Dışarı çıkmaya çalıştık ama kapılar sıkıştığı için açamadık. İtfaiye gelene kadar mahsur kaldık içeride. Yaralı bir kadını hastaneye kaldırdılar. Cam parçaları metrelerce ileriyle fırladı.”

Sabah saatlerinde olay yerine gelen itfaiye ekipleri çalışmalarını tamamladıktan sonra, polis geniş çaplı inceleme başlattı. Patlama sebebini tespit etmek için İGDAŞ ekiplerinden yardım alındı. Olay Yeri İnceleme Ekipleri'nin de yaptığı incelemelerde, patmananın gaz sıkışması sonucu meydana geldiği belirtildi.


Olayın ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Sezer’in cenazesi, işlemler tamamlandıktan sonra yakınlarına teslim edildi. Sezer’in yarın Şirinevler Ulu Camiin’de kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.