Somalili Öğrenciler, Türk ve Somali Bayraklarıyla Karşılandı

Okumak için Somali’den Manisa’ya gelen Somalili öğrenciler, Somali Milli Eğitim, Yüksek Öğretim ve Kültür Bakanı Ahmed Aidid İbrahim ile Bakan Yardımcısı Abdülkadir Şeyh Ali İbrahim, Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu’nda Türk ve Somali bayraklarıyla karşılandı.

Somalili Öğrenciler, Türk ve Somali Bayraklarıyla Karşılandı
Karşılama sırasında öğrenciler Türkçe olarak hep bir ağızdan ‘Türkiye, Somali kardeş’ sloganı attı.

Somali Milli Eğitim, Yüksek Öğretim ve Kültür Bakanı Ahmed Aidid İbrahim ve Bakan Yardımcısı Abdülkadir Şeyh Ali İbrahim, Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu’nda eğitim görecek Somalili öğrencilerin okulunda incelemede bulunmak için Somali’deki Nile Organizasyon Başkanı Bilal Çelik ile birlikte Manisa geldi. Bakan Ahmed Aidid İbrahim , Bakan Yardımcısı Abdülkadir Şeyh Ali İbrahim ve Nile Organizasyon Başkanı Bilal Çelik’i, Özel Şehzade Mehmet Koleji Eğitim Kurumları Genel Müdürü Giray Kara, Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Yılmaz, Somalili kız ve erkek öğrenciler ile okul öğretmenleri karşıladı.

Okulun toplantı salonunda öğrencilerle bir araya gelen Bakan Ahmed Aidid İbrahim, burada yaptığı konuşmada Türkiye ve Manisa’ya gelmekten çok mutlu olduğunu söyledi. Türklerin ve Manisalıların çok sıcakkanlı, güler yüzlü, mutlu ve misafirperver insanlar olduğunu dile getiren Ahmed Aidid İbrahim, "Ben bunu biliyorum ki bu Türk kültüründe ve yapısında var. Birkaç gündür Ankara ve İstanbul’daydım. Her nereye gittiysem hep sizler gibi böyle sıcakkanlı, mutlu, güler yüzlü insanlarla karşılaştım." dedi.

Manisa’ya gelmekten ayrı bir mutluluk duyduğunu belirten Ahmed Aidid İbrahim, "Çünkü burada büyük insanlar yaşamışlar ve şehzadeler şehriymiş. Manisa büyük insanlar yetiştirmiş. İnşallah bu okul, bu eğitim kurumları da büyük insanlar yetiştirecek, ben buna inanıyorum. Ben şundan da eminim. Buradaki bizim Somalili öğrencilerimiz de çok güzel eğitimler alacaklar. Türkiye ve Somali’ye çok faydalı insanlar olarak yetişeceklerdir. Ben eminim ki buradaki öğrencilerimiz burada güzel bir kalite bulacaklar, güzel bir eğitim bulacaklar. Ankara’da da aynı güzellikleri gördük. Buradaki öğrencilerimizi görüyorum ki, buradaki kardeşleriyle hep birlikteler ve iki ülke için çok faydalı insanlar olacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

Bakan Ahmed Aidid İbrahim, Somalili öğrencilerden derslerine çok iyi çalışmalarını, başarılı olup hem Türkiye’ye hem de Somali’ye faydalı insanlar olmalarını istedi.