Biber Gazı Sıkıp Bileziklerini Çalmaya Çalışan Kişi, Torunu Çıktı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kredi kartları borcunu ödeyebilmek için yaşlı bir kadını biber gazı ile etkisiz hale getirerek hırsızlık yapmaya çalışan mobese kameralarına yakalandı.

Biber Gazı Sıkıp Bileziklerini Çalmaya Çalışan Kişi, Torunu Çıktı
Yüzünü kadın çorabı ile gizlemeye çalın zanlı, polisin kemera kayıtlarını incelemesinin ardından yakaladı. Zanlı, mağdur kadının torunu çıktı.

Kocaeli’nde ikamet eden Serhat G., kredi kartları borcunu ödeyebilmek için 81 yaşındaki babaannesi A.G.’nin bileziğini çalmayı planladı. Harekete geçen Serhat G., bir bahane uydurarak babaannesini ziyarete gitti. Eve giren Serhat G., burada evin dış kapı anahtarlarını çaldıktan sonra babaannesinin yanından ayrıldı. Planının tüm ayaklarını oluşturan torun Serhat G., ertesi gün babaannesinin evine girmeden önce tanınmamak için yüzüne kadın çorabı geçirdi, babaannesinin de evde olma ihtimaline karşı yanına biber gazı aldı.

Çaldığı anahtarlarla önce apartman kapısını açan Serhat G., babaannesi A.G.’nin evde olma ihtimaline karşı önce zili çaldı. Kapının çalındığını fark eden babaanne A.G., kapıyı açınca yüzünde kadın çorabı olan bir kişi ile karşılaştı. Babaannesini karşısında gören Serhat G., yanındaki biber gazını sıkarak A.G’yi etkisizi hale getirmeye çalıştı. İkili arasında yaşanan arbedenin duyulması üzerine apartman sakinleri durumu polise bildirdi. Arbedenin çevreden duyulduğunu fark eden Serhat G., ise hemen olay yerinden kaçarak, kayıplara karıştı. Olay yerine gelen polise, hırsızın yüzünde kadın çorabı olduğunu belirten talihsiz babaanne A.G., söz konusu kişinin kim olduğunu anlayamadığını ancak kıyafetlerini tarif edebileceğini kaydetti.
Söz konusu kişinin kıyafet özelliklerini alan emniyet güçleri, Serhat G.’yi mobese kameralarından tespit etti. Görüntüleri izleyen mağdur A.G. bir şok de burada yaşadı. A.G., kameralara takılan kişinin evine girmek isteyen zanlı olduğunu, o kişinin de öz torunu olduğunu ifade etti.

Aldığı bilgiler sonrasında harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu kişinin iş yerine giderek Serhat G.’yi gözaltına aldı.
Emniyette ifadesi alınan torun Serhat G., kredi kartları borcunun birikmesinden ötürü babaannesinin bileziklerini çalmayı planladığını, tanınmamak için de kadın çorabı giydiğini, babaannesini de etkisiz hale getirmek için biber gazı kullandığını ifade ettiği öğrenildi. Emniyette ifade veren babaanne A.G. ise torununu sevdiğini ve şikayetçi olmayacağını bildirdiği kaydedildi. Serhat G., işlemleri yapılmak üzere Cumhuriyet Savcılığı`nın talimatı üzerine adliyeye sevk edildi.