"artan Terör Olayları Pkk’nın Kürt Halkına Düşmanlığını Gösteriyor"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde olduğu gibi Türkiye’nin çeşitli yerlerinde artan terör olaylarının, dağılma noktasına gelen PKK’nın Kürt halkına düşmanlığını gösterdiğini söyledi.

'artan Terör Olayları Pkk’nın Kürt Halkına Düşmanlığını Gösteriyor'

Erdoğan, “Kürt halkının düşmanı PKK 30 yıl önce de bebekleri öldürüyordu bu günde anneleri ve anne karnında bebekleri öldürüyor. Dağılma noktasına gelen örgüt çeşitli odakların taşeronluğunu yapmaya devam ederken en büyük zararı Kürt halkına veriyor” dedi.

Erdoğan son dönemlerde tırmanan terör olaylarını değerlendirdi. Devletin teröre yönelik olarak istikrarlı bir şekilde yürüttüğü operasyonların örgütün ve işbirlikçilerinin hesaplarını bozduğunu kaydeden Erdoğan, PKK’nın Kürt halkının düşmanı olduğunu, yaptığı eylemlerle örgütün maskesinin bir kez daha düştüğünü belirtti.
Erdoğan, “Son dönemlerde parçalara ayrılan ve kendi içindeki sorunları gün ışığına çıkan PKK terör örgütü Kürt halkının en büyük düşmanıdır. Bölge insanlarına yönelik saldırılar ve örgüt tarafından işlenen cinayetler PKK’nın bir birinden farklı bir çok odağa yönelik taşeron hizmeti verdiğini göstermektedir. Ortadoğunun ve bölgesinin lideri durumuna gelen Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınmasından rahatsız olan bazı ülkelerle yılda 330 milyar dolarlık illegal pazarı olan uyuşturucu madde tacirleriyle, silah ve insan tacirlerinin taşeronluğunu üstlenen PKK terör örgütü 30 yıl öncede anne karnında bebekleri katlederek insanlığa sığmayacak cinayetleri işliyordu bugünde aynı şeyleri yapıyor. Düğünleri yas yerine boğan, suçu günahı olmayan kadınlarımızı, kızlarımızı gözünü kırpmadan katleden, askerimize, polisimize, din adamımıza, öğretmenimize yönelik eylemleriyle bölge halkı üzerinde korku imparatorluğu kurmaya çalışan PKK son çırpınışlarını yaşamaktadır.” ifadelerini kullandı.

PKK'NIN HEDEFİNDE SADECE KÜRT HALKI VAR
Kürt halkının en büyük düşmanı olan PKK’nın hedefinde sadece Kürt halkının bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, yapılan eylemler ve işlenen cinayetlerin bunun en bariz göstergesi olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Devletimizin terör örgütüne yönelik yürüttüğü istikrarlı ve kararlı çalışmaları sonuçlarını vermiş, PKK kendi arasında ihtilafa düşerek artık son çırpınışlarını yaşamaktadır. Kürt Halkı devletinin, bayrağının yanında olup PKK’ya karşı açık tepkisini koymuş ve terörün bitirilmesi için devletiyle elele vermiştir. Bu ortak tavırdan rahatsız olan odaklar her fırsatta kürt vatandaşlarımıza yönelik kabul edilemez saldırılar yapmaya başlamıştır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizin kalkınması ve gelişmesine engel olmaya yönelik yapılan eylemlerin karşısında olacağız.”
Mecliste yemin edecek BDP’li vekillerin de saldırıları kınaması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, “Vatandaşların haklarını savunmak yerine onların özgürlük ve huzurunu bozan örgüte tepki koyup TBMM çatısı altında demokratik kurallarla ülkeye hizmet götürülmesi için çaba göstermesi gerekir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizin kalkınmasının ve eğitiminin engellenmesi, gelişmelerin durdurulması, yatırımlara engel olunması, korku bölgesi haline getirilmesi yönündeki çabaları boşa çıkacaktır.” diye konuştu.