Samsun Turizm Mastır Planı hazırlıklarına başlandı

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük şehri olan Samsun'un turizmde marka şehir haline getirilmesi amacıyla kent turizmi masaya yatırıldı. Kültür ve Turizm B

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük şehri olan Samsun'un turizmde marka şehir haline getirilmesi amacıyla kent turizmi masaya yatırıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Samsun turizminin geliştirilmesi amacıyla hazır olan Turizm Mastır Planı'nı başlatma kararı alındı. Toplantıyla ilgili açıklama yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, mastır planını daha somut hale getirmek için ilgili kurum ve kuruluşlar ile çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydetti.

Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü lokalinde yapılan iki günlük toplantısı sona erdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarslan, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Binnur Şahinoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, belediye başkanları, bilim adamları, sektör temsilcileri ile çok sayıda bürokratın katıldığı toplantıda, kent turizminin mevcut durumu ve bunun artırılabilmesi için yapılacak işler tartışıldı.

3 saat süren toplantıyla ilgili açıklamayı, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy yaptı. Toplantıda il turizmini masaya yatırdıklarını ifade eden Vali Aksoy, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın sayın müsteşar yardımcısı Özgür Özarslan'ın başkanlığında genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarından bir heyetle dün ilimize geldiler. Özellikle Havza'da turizm alanı ilan edilmiş bölgelerde incelemelerde bulundular. Akşam da valiliğime intikal ettiler. Gelir gelmez de turizm müdürlüğü ve il özel idaresindeki arkadaşlarımızla 3 saat süren bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda Samsun turizminde neredeyiz, ne yapabilir konularını masaya yatırdık, konuştuk ve tartıştık. " dedi.

Toplantıdan çıkan sonuçlara da değinen Vali Hüseyin Aksoy, "Bugün de Samsun'daki turizm ne aşamada ve önümüzdeki süreçte bunu nasıl geliştirebileceğimiz konusunda heyetimizin görüşlerini aldık. Onların bu konuyla ilgili görüşlerini ilgili arkadaşlarımız not etti. Önümüzdeki süreçte Samsun'da bir Turizm Mastır Planı hazırlığımız var ve şu anda bununla ilgili çalışmalar da başlatılmış durumda. Önümüzdeki dönemde Turizm Mastır Planı ile ilgili çalışmalarımızı, daha somut hale getirecek bir takım çalışmaları da gerçekleştireceğiz. Bugünkü toplantı aynı zamanda mastır plan hazırlıkları için de önemli verilerin oluşturulduğu bir toplantı oldu. " şeklinde konuştu.

Turizmde Samsun'u Karadeniz Bölgesi'nin marka şehri haline dönüştürmeyi hedeflediklerinin altını çizen Aksoy, temel amaçlarının Samsun'un turizmden daha fazla pay alabilir hale getirmek olduğuna dikkat çekti.

Hedeflerinin kentin turizmde var olan potansiyelini harekete geçirerek kenti 12 ay turizm yapılabilir bir marka şehir haline getirmek olduğuna işaret eden Aksoy, bu konudaki çalışmalarımızı ilgili kurum ve kuruluşlarla gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.