Rize'de feretiko dokumacılığı ile 3 bin kişi istihdam edilecek

AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, feretiko dokumacılığını geliştirme projesi kapsamında 3 bin kişiye iş imkânı sunmayı hedeflediklerini söyle

AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, feretiko dokumacılığını geliştirme projesi kapsamında 3 bin kişiye iş imkânı sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Ali Bayramoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dokumacılığın geliştirilmesi ve çalışmalarının değerlendirilmesi amacıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuştu. Bayramoğlu, "Rize kültürüne ait, Rize yöresinde dokunan bir bez türü olan feretiko dokumacılığı sayesinde projeler kapsamında 3 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

Rize'de feretiko dokumacılığını geliştirme çalışmaları kapsamında köy ilköğretim okullarının feretiko atölyesine dönüştürüleceğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ise "Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aktarılan bütçe sayesinde atıl durumda bulunan 50 civarında ilköğretim okulunu feretiko atölyesine dönüştüreceğiz. Bazı okullarımızda atölyeler tamamlandı ve üretime başlandı." diye konuştu.

Çelik, Proje maliyetinin 8 milyon lira civarında olacağını, bugüne kadar 4 milyon lira harcandığını ve proje kapsamında bin yeni makine yaptırılıp halk eğitim merkezi ve yeni oluşturulan feretiko atölyelerine dağıtılacağını da sözlerine ekledi.