CHP'li Tekin: İktidar ona buna sorumluluk atarak işin içinde kurtulamaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK)'nun 102 maddesi kapsamında yapılan tahliyeler konusun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK)'nun 102 maddesi kapsamında yapılan tahliyeler konusunda hükümeti suçladı.

Adana'da konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gürsel Tekin, "Ona buna sorumluluk atarak bu işin içinde kurtulamazlar." dedi.

Hükümetlerin sorunları çözmekle mükellef olduğunu hatırlatan Tekin, iktidarın devletin kurumlarıyla kavga etmesi sonucu bu noktaya gelindiğini savundu. Tekin, "Ne yazık ki bu sorumluluk altındadır. Bu bir rezalettir. Toplumun vicdanı kanamıştır."değerlendirmesini yaptı.

Yargıtay'ın iş yükünün ağırlığına ilişkin soruya ise Tekin, "Bu konuda sorumluluk iktidarda olur. Devletin kurumlarını suçlamakla işin içinden çıkamazsın. Nerede eksiklik, yanlışlık varsa iktidar olarak siz onun gereğini yapmak zorundasınız. Bakın uzun süre YÖK ile kavga ederek başladılar. Şimdi YÖK konusunda bir şey konuşuyorlar mı? Sorun yargıyı baypas edip, tamamen ele geçirmektir. Başka bir şey değildir." açıklamasında bulundu.