TBMM Başkanı Şahin, 1,5 yıl önceki davete icabet etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, kendisini 1,5 yıl önce yazdığı mektupla davet eden ilköğretim öğrencisinin evini ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, kendisini 1,5 yıl önce yazdığı mektupla davet eden ilköğretim öğrencisinin evini ziyaret etti. 12 yaşındaki Esma Nur Alabaş'ın kendisi için yaptığı su böreğinin tadına bakan Şahin, kız çocuğuna dizüstü bilgisayar hediye etti.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, yaklaşık 1,5 yıl önce kendisine mektup yazan ve evine börek yemeye davet eden ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Esma Nur Alabaş'ı kırmadı. Alabaş ailesinin Melikşah Mahallesi Arslan Sokak'taki evine konuk olan Meclis Başkanı'nı Esma Nur'un annesi Elvan ve babası Veysel karşıladı.

Şahin, aile fertleriyle yakından ilgilendi. Küçük Esma Nur, annesinin yardımıyla hazırladığı su böreğini Şahin'e ikram etti. Şahin, kendisine ikram edilen böreği yedikten sonra ilköğretim öğrencisi kızla bir süre sohbet etti.

Esma Nur Alabaş, Şahin'e ziyaretinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Şahin, Esma Nur'a neler yaptığını ve ne olmayı planladığını sordu. Bunun üzerine Alabaş, "Annem 'hayallerini geniş tut' diyor. Ben de resim ya da spor öğretmeni olmak istiyorum. Güzel resimler yapıyorum." dedi.

Şahin, bunun üzerine Alabaş'tan yaptığı resimleri göstermesini istedi. Alabaş'ın resimlerini bir süre inceleyen Şahin, ziyaretin anısına Esma Nur Alabaş'a bir dizüstü bilgisayar, kardeşi Fatih'e ise bir kol saati hediye etti. Anne babasına ise değişik hediyeler takdim etti.

Aslen Antalyalı olan baba Veysel Alabaş ile de sohbet eden Şahin, genç babaya Konya'yı neden tercih ettiğini sordu. Yurt dışına çalışmak için gittiği sırada Mevlana'ya uğrayıp dua ettiğini ve Konya'yı çok beğendiğini anlatan Alabaş, "Allah'ım bize bu şehirde yaşamayı nasip et demiştim. Evlendim ve Konya'da iş buldum. Duam kabul oldu ve bu şehirde 15 yıldır yaşıyorum." diye anlattı.