DOKA, Ordu toplantılarını tamamladı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Ordu toplantıları tamamlandı. DOKA'nın birkaç ilçe merkezini bir araya getirerek Gölköy, Korgan, Ünye ve Fatsa'd

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Ordu toplantıları tamamlandı. DOKA'nın birkaç ilçe merkezini bir araya getirerek Gölköy, Korgan, Ünye ve Fatsa'da düzenlediği toplantıların sonuncusu Ordu merkezde yapıldı. OKA proje uzmanları tarafından verilen bilgilendirme toplantısında dünyada kalkınma ajansları, DOKA'nın kuruluş tarihi ve amaçları hakkında bilgi verildi. Dünyada ilk kalkınma ajansının 1933 yılında Amerika'da Büyük Buhran olarak adlandırılan 1928 krizi sonrası kurulduğu belirtilerek bunu 1950'den sonra Avrupa'da kurulan kalkınma ajanslarının izlediği ifade edildi.

DOKA'nın ilk proje çalışmaları için Ordu'nun da aralarında bulunduğu 6 ile 14,5 milyon lira kaynak ayırdığı belirtilerek yüzde 25-75 arasında değişen oranlarda özel kişiler ile kamu kurumlarının yatırımlarına hibe olarak destek verileceği aktarıldı. DOKA'nın yatırımların dışında anıt yapımı, tarihi eserlerin yenilenmesi ve arıtma gibi konularda da destek verdiği ifade edildi.