AK Parti Milletvekili Hasgür: İzmir'de halkın zararına şampiyonluk var

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, 2010 Aralık ayında enflasyon hem Türkiye genelinde hem İzmir'de eksi hanelerde hesaplanırken şehirde beled

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, 2010 Aralık ayında enflasyon hem Türkiye genelinde hem İzmir'de eksi hanelerde hesaplanırken şehirde belediye otobüsü ve şebeke suyu ücretlerinin zam şampiyonu olduğunu vurguladı. Hasgür, "Büyükşehir Belediyesi, İzmir'i ve İzmirliyi hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor. İzmir'de halkın zararına şampiyonluk var." dedi.

"Sosyal belediyecilik" diye bir kavram olduğunun altını çizen Milletvekili Hasgür, "Daha doğrusu belediyelerin asıl işlevi sosyal olmak, halkın menfaatine hizmetler üretmektir. Bu hizmetlerin bedelini alır ancak kâr amacı gütmez. Özellikle ulaşım ve su, en temel ve hayati öneme sahip hizmetlerdir. Gerekirse hiç kâr edilmeden, hattâ bazı yerlerde zararına yapılabilecek asli görevlerdir. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi ise bu en temel hizmetleri verirken zam şampiyonu olmayı kendisine yedirebiliyor. İzmir'de maalesef bırakın sosyal belediye olmayı ve halkı düşünmeyi, halk üzerinden kâr edebilme derdinde olan bir büyükşehir belediyesi yönetimi var. Şaptığı bir sürü hatayla İzmir'e ve İzmirliye zararlar vermekte, güzel şehrimizi hakettiği seviyenin çok altında bir değerle yönetmeye çalışmaktadır." şeklinde konuştu.

Hasgür, ülkede enflasyon rakamlarının eksi çıktığına dikkat çekerek, "Halkın alım gücü, kişi başına düşen millî gelir artıyor. Sekiz yıl önce bunları düşünmek bile hayalperestlik olurdu ama AK Parti iktidarıyla bu günleri gördük. Ülke genelindeki iyileşmeleri, maalesef İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği hizmetlerde görmek mümkün değil. Gerçi hizmet ürettiğini söylemek de ne kadar doğru olur, ayrıca değerlendirmek gerekir. Halkımızın bu gerçekleri bir an önce fark ederek gerekli tepkiyi vereceğini, mümkün olan en kısa sürede İzmir'i zam şampiyonu yapanları görevden uzaklaştıracağını düşünüyorum." dedi.