Güney Bölge Birliği Semineri Sona Erdi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) ile Güney Bölgesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği işbirliğiyle Hatay'da düzenlenen "TESKOMB Ortak Kayıt Bilgi ve Yönetim Sistemi" semineri sona erdi

Güney Bölge Birliği Semineri Sona Erdi
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) ile Güney Bölgesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği işbirliğiyle Hatay'da düzenlenen "TESKOMB Ortak Kayıt Bilgi ve Yönetim Sistemi" semineri sona erdi.
Güney Bölge Birliği'ne bağlı Adana, Mersin ve Osmaniye'de kurulu 41 kredi kefalet kooperatifi başkan ve yetkili personelinin katıldığı iki günlük seminerde konuşan Güney Bölgesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Kazım Barışık, "Genel merkezimizin bu kadar önem verdiği TESKOMB Ortak Kayıt Bilgi ve Yönetim Sistemi'ne adapte olmak için iki günlük yoğun seminer sürecini en iyi şekilde değerlendiren personel kardeşlerimi de takdir ediyorum. Bizim amacımız, gelişmiş her ülkede olduğu gibi Türkiye'de online sistemi yaygınlaştırarak, işlemlerimizi sağlıklı yürütebilmektir" dedi.
Seminer için TESKOMB tarafından görevlendirilen Yazılım Mühendisi Serkan Küçük de, online sistem üzerinde "Ortak bekleme, kredi verme, başvuruları onaylama ve tahsilatlar ile muhasebe ve personel bordro düzenleme"nin nasıl yapıldığını anlatıp, uygulamasını gösterdiklerini belirtti. Küçük, "Genel anlamda çok yararlı bir seminer oldu. Yeni programa arkadaşlarımız da zaman içerisinde çok daha tekrar yaparak adapte olacaklardır. Burada tekrarlar yaptık, kooperatiflerinde de sık sık prova yaparak sisteme daha iyi adapte olacaklarına inanıyorum. Ayrıca, yeni programda da şunun farkında olmaları lazım. Bu program sayesinde, Merkez Birliği tüm bölge ve kooperatifleri, bölge birlikleri de kooperatifleri çok iyi yöneterek, alt kademede nasıl çalışılıyor, çok daha sağlıklı olarak görebileceklerdir. Artık her işin doğru ve eksiksiz yapılması gerekiyor" diye konuştu.
Seminer sonunda, TESKOMB Yazılım Mühendisi Serkan Küçük ve S.S Güney Bölge Personeli tarafından katılımcılara birer form dağıtıldı. Katılımcılar, seminerle ilgili değerlendirmelerini forma yazarak TESKOMB Yazılım Mühendisi Küçük'e teslim ettiler.