Bartın'a Karayolları İçin 90 Milyon Lira Harcandı

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti iktidarında Bartın'da karayolları için 90 milyon liralık harcama yaparak, önemli çalışmalara imza attıklarını, Bartın il merkezi, ilçe ve beldelerde karayolları için altın bir dönem yaşadıklarını, bu yatırımların 2011 yılında da artarak devam edeceğini belirtti

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti iktidarında Bartın'da karayolları için 90 milyon liralık harcama yaparak, önemli çalışmalara imza attıklarını, Bartın il merkezi, ilçe ve beldelerde karayolları için altın bir dönem yaşadıklarını, bu yatırımların 2011 yılında da artarak devam edeceğini belirtti.
Bartın'da karayolları yatırımları için 2010 yılı başlangıç ödeneği 3.2 milyon lira iken, yıl içinde alınan ek ödenekler toplamı 16 milyon lira oldu. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 2010 yılı içerisinde toplam 19b2 milyon lira harcama yaptıklarını, 8 yıllık AK Parti iktidarında Bartın'da karayolları için toplam 90 milyon lira harcama yaptıklarını belirtti. Milletvekili Tunç, "60 kilometre duble yol yaptık. Çaycuma-Bartın, Bartın-Amasra duble yolu tamam, Bartın-Safranbolu, Amasra-Çakraz duble yoluna devam ediyoruz. AK Parti iktidarından önce hiç bölünmüş yolu bulunmayan Bartın'a 60 kilometre duble yol yaptık. Bartın-Amasra arasında 15 duble yol yaptık. Amasra-Çakraz duble yolunda çalışmaları devam ediyor. Bartın-Amasra eski yol üzerinde genişletme çalışmaları yaptık. Bartın-Amasra yolunun Ahatlar-Kaleşah arasını tamamladık. Kaleşah-Amasra bölümünde kamulaştırma çalışmalarına devam ettik. Bartın-Amasra tünel projesi çalışmalarını başlattık. Amasra'yı adeta Bartın'la birleştireceğiz. Bartın-Safranbolu arasında Kirazlıköprü Barajına kadar olan 17 kilometre uzunluğunda duble yolu tamamladık. Bartın-Abdipaşa Baraj yolu inşaatına gerekli ödenekleri aktardık. Viyadüklerin inşaatlarında önemli ilerlemeler sağladık, Bartın 3 Köprüsünün inşaatına başladık. Bartın-Arıt-Aydınlar Karayolunun 4 kilometrelik bölümünü tamamladık. Bu yolun tamamı 32 kilometredir. İhalesini gerçekleştirerek çalışmalara başladık. Çakraz-Kurucaşile Yolunu yatırım programına aldık. Kumluca-Abdipaşa Karayolunun heyelanlı bölgelerinde çalışmalar gerçekleştirdik. Kozcağız ve Akçamescit Kavşak düzenlemelerini yaptık, Kumluca, Hasankadı ve Kozcağız Belde Merkezlerinin giriş ve çıkışlarında yol genişletme ve kaldırım çalışmaları gerçekleştirdik, Kozcağız-Hasankadı-Yenice Karayolunu yatırım programına aldık, Kozcağız-Kumluca yolu üzerinde Boğazköy köprü ve viraj genişletme çalışmalarını gerçekleştirdik, Kozcağız-Perşembe Karayolu kamulaştırma çalışmalarına devam ettik" dedi.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Hasankadı-Yenice yolunda iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdik. Hasankadı-Özbaşı arasında Orman Genel Müdürlüğünden izin alarak yeni yol açtık. Ulus-Ağaköy-Pınarbaşı yolundaki çalışmalara devam ediyoruz. Ulus-Ağaköy yolunun Pür Mahallesinde tamamlanmayan bölümünü tamamladık. Ulus Çevre yolu ve köprü inşaatını başlatıp bitirdik. Samat Köprüsü ile ilgili ihale hazırlıkları devam ediyor. Ulus Aşağıemirce mevkiinde heyelanlı bölgelerde duvar çalışmaları yaptık. Her alanda olduğu gibi karayollarında da çok büyük icraatlar gerçekleştirdik. Bartın'ı komşu illere bağlayan yollarda, il ve ilçeler ile beldeler arasındaki yolların tamamında çalışmalar yapıldı. Bartın'daki karayolları yatırımları nedeniyle Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve Karayolları yetkililerine çok teşekkür ediyorum" dedi.