AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Kara: Bahçeli, korktuğu için Diyarbakır'a gelemiyor

AK Parti Diyarbakır Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün

AK Parti Diyarbakır Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır gezisi ilgili açıklamalarını kınadı. Bölücülüğün Türkçe ya da Kürtçe ile değil Bahçeli'nin kullandığı üslupla yapıldığını öne süren Kara, Bahçeli'nin korktuğu için Diyarbakır'a gelemediğini savundu.

AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kara, "AK Parti halka hizmet dışında hiçbir düşünce taşımazken, Meclis'teki partilerin bir kısmı şimdiden Silivri'dekileri Meclis'e taşımanın, darbecilere dokunulmazlık zırhı giydirmenin derdinde. Bir kısmı da Kandil ve İmralı'dan gelecek talimatları beklemekte. Aziz milletin onlara verdiği vekâlet mührünü hoyratça kullanıp bu millete ihanet etmektedirler. Muhalefet olmayı dahi becerememektedirler." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır ziyaretini adeta Kandil ziyareti olarak göstererek bölge halkına çok büyük bir saygısızlık yaptığını belirten Kara, "Devlet Bahçeli kullandığı dil ve üslup ile bölücülük yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı'na sevgi seli bütün Türkiye'de takdir görürken, devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneği ortaya konarken, bölge halkının devletine ve değerlerine ne kadar çok bağlı olduğunu gösterirken, Devlet Bahçeli'nin bu ziyaretten dolayı Cumhurbaşkanı'ndan hesap soracak olması her şeyden önce bizlere hakarettir. Bu kardeşliğin, birlik ve beraberliğin verdiği görüntü, samimi duruş, etnik milliyetçilik ve ırkçılık yapan ve faşist bir duruş sergileyen MHP Genel Başkanı'nı rahatsız etmiş ve talihsiz açıklamalarla hem Cumhurbaşkanlığı makamına hem de bölge halkına hakaret etmiştir. Bu nedenle Bahçeli'yi konuşmasından kınıyor ve gelemediği, gelmekten korktuğu Diyarbakır'ı ziyaret etmeye ve gerçekleri kendi gözleriyle görmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

"MHP VE BDP ATEŞE BENZİN DÖKÜYOR"

AK Parti'nin başta Kürt sorunu olmak üzere ülkenin 80 yıllık sorunlarını çözmek için gece gündüz çalıştığını anlatan Kara, MHP ve BDP'nin bu ateşi söndürmeye yardımcı olmak yerine karşılıklı benzin dökerek daha çok yangın çıkartıp ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya çalıştığını savundu.

Kara şunları söyledi: "Son günlerde BDP'nin ortaya koyduğu iki dilli yaşam ve demokratik özerklik talepleri ile MHP'nin açıklamaları arasında hiçbir fark yoktur. BDP Kürtçülük, MHP Türkçülük yaparak 2011 yılının hesaplarını yapmaktadır. Bu hesabın içinde halk yoktur, vatandaş yoktur, vatandaşın derdi ve sorunu yoktur. Bu hesabın içinde Silivri, Ergenekon, Balyoz, Kandil, İmralı, kan ve gözyaşı üzerinden makam ve mevkileri yeniden kazanma, vatandaşın sırtından servet kazanıp saltanatı yeniden devam ettirme vardır. Bu yüzden hem MHP'nin hem de BDP'nin açıklamaları sorunları çözmeye yönelik değil, seçime yönelik açıklamalardır. BDP Kandil ve İmralı'yı, MHP Ergenekon ve Silivri'yi memnun etmeye çalışmaktadır."