Suşehri Esnafı Meslek Yüksek Okuluna Tam Destek Verdi

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu'nun sorunlarının çözüme kavuşturulması ve 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulu'nun bir an önce temelinin atılması konusunda Suşehri esnafından destek istendi

Suşehri Esnafı Meslek Yüksek Okuluna Tam Destek Verdi
Sivas'ın Suşehri ilçesinde Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu'nun sorunlarının çözüme kavuşturulması ve 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulu'nun bir an önce temelinin atılması konusunda Suşehri esnafından destek istendi.
Yüksek okulların sorunlarını çözmek için Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Sedat Sel, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Binbaşı İlker Şimşek, Suşehri Yüksek Okullarını Koruma Geliştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Nihat Aksu ve yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti başkanları, Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu idarecileri ve esnaf katıldı.
Toplantıda konuşan Kaymakam Yusuf Özdemir, "Suşehri Meslek Yüksek Okulumuzun sorunları ve fiziki yapısının düzeltilmesi, öğrencilerimizin sosyal alanlarının genişletilmesi, bilgisayar laboratuarının bir an önce kurulup açılması gerekiyor. En önemlisi 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulumuzun Nisan ayı gibi sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ve imzasını atmasının ardından 2011 yılı ÖSS kitapçığına yazılmasını bekliyoruz. Amacımız topyekun temelde büyümeyi ve gelişmeyi sürdürmek. Akıl almak ve ortak hareket etmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Bu doğrultuda ilçemiz nüfusunun artırılması, vadide rekabet ve gücümüzü kaybetmememiz eğitim ve sağlık sektöründen geçmektedir. Yapılan analizlerde devletimiz bu bölgeye bir fabrika kuramayacağına göre, ticarette yeni bir ivmenin yakalanması için bacasız fabrikaları değerlendirmeliyiz. Bunlar turizm, öğrenci ve sağlık alanlarında gelecek kadrolardır. 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulumuzun yapımı için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden projesini aldık. Yaklaşık 2 milyon TL civarında olan giderle okulumuzun binasını bir an önce ortaya çıkartmalıyız" şeklinde konuştu.
Okulda acil olarak bilgisayar laboratuarına ihtiyaç olduğunu belirten Özdemir, "Eğitimde Suşehri büyük hedeflerine adım adım ilerlemekte. Ancak Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu'nun acil çözüm bekleyen bilgisayar laboratuarının bir an önce kurulması ve okulumuzun fiziki yapısının düzeltilip öğrencilerimize daha çok sahip çıkılması gerekmektedir. Bu konuda biz ilçe idarecileri, daire müdürlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi parti başkanlarımız ve tüm esnafımıza büyük görevler düşmektedir. Milletvekillerimizden ilçemiz adına yeterli miktarda destekler görüyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu işlerde milli heyecan olur. İnşallah Suşehri esnafı bu milli heyecanı ortak bir şekilde yaratır" dedi.
Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "Suşehri'ni toplamaya çalışıyoruz. Suşehri Meslek Yüksek Okulumuzun sorunlarını biliyoruz. Okulumuzun büyümesi için bizlere büyük görevler düşüyor. Okulumuzun ilçemize katkısı tartışılmaz, hep birlikte kalkınmayı sağlamamız için herkes elini taşın altına artık koyacak. Aramızdaki siyasi ihtirasları bırakıp birlik olmalıyız" ifadelerini kullandı.
Toplantı sonunda esnafın da düşünceleri dinlenerek, Suşehri Kaymakamlığı bünyesinde bir komite oluşturulması ve bu komitenin esnaflı dolaşarak maddi manevi destek istenmesi kararı alındı.